Költözés előtt áll? Mielőtt felkeresne miatta egy céget, van néhány kérdés, amit mindenképpen fel kell tenni nekik telefonon, hogy meggyőződjünk arról, hogy a megfelelő költöztető céget béreljük fel. A telefonon való kommunikáció nagyon jó lehetőség arra, hogy leinterjúztassuk a költöztető céget, hogy képesek-e megfelelően kielégíteni az igényeinket.

Költöztetés előtt

A regisztrációs szám:

Egy költöztető cégnek rendelkeznie kell egy bizonyos regisztrációs számmal, melyet az állam adott ki a cég alapításakor. Ha nem rendelkeznek ilyen számmal, akkor nem érdemes velük foglalkozni, mert nagy valószínűséggel csalók. Ez a szám alkalmas arra, hogy a nyilvántartóban minden adatot lekérhessünk az adott költöztető cégről és visszakereshessük őket a rendszerben, hogy egyáltalán létező cégről van-e szó.

Az árak és becslések:

Az is nagyon fontos, hogy rákérdezzünk a költöztető cégnél az árakra, illetve, hogy azok hogyan és mennyiben változnak a távolság függvényében illetve, hogy van-e alapdíj. A társaságnak meg kell tudnia becsülnie, hogy mennyiért vállalja a költözést a hosszabb távolságok esetében is. A rövid távolságoknál a költöztetők sokszor forint/órára számláznak, míg a nagyobb távolságoknál a kilométer számíthat inkább. De persze az óradíj és a jutalék mértéke nem fog változni sokat a becsléstől, mivel ez éppen azt a célt szolgálja, hogy képbe kerüljünk a költségekkel. Azt se feledjük, hogy a költöztető cég, ha adott egy árajánlatot, akkor abból köteles biztosítani egy példányt a számunkra is. A becslésnek tartalmaznia kell minden díjat és azt alá kell írnunk nekünk és a költöztető cégnek is, hogy megállapodás legyen belőle.

Ezeken kívül azt is nagyon fontos letisztázni, hogy segítenek-e a költözésben, tehát biztosítanak-e embert vagy ők csak az autót és a fuvart biztosítják, a többit meg nekünk kell elintéznünk!