Tanácsaink nemzetközi költöztetés esetében

Cégünk a Franko-költöztetés 1991-óta végez professzionális, minőségi, és komplett nemzetközi viszonylatban végzett költöztetéseket. Ez alatt a hosszú idő alatt, a nagy számban elvégzett nemzetközi költöztetések gyakorlata alapján, szeretnénk megosztani Önökkel néhány hasznos, költöztetésre vonatkozó tanácsot. Az itt leírt tanácsaink figyelembe vételével, és lehetőség szerinti betartásával, nagymértékben elősegítheti, hogy az Ön nemzetközi költöztetése könnyed, problémamentes, és később visszagondolva, kellemes emlékű legyen. Az itt lejjebb leírt, és felsorolt tanácsok betartása egyben, a garancia, és felelősség vállalásunk alapja is.

A nemzetközi költöztetés, ügyfelünk által történő megrendelésekor cégünk készít egy 26-30 pontos költöztetési szerződést. Ez a szerződés részletezi a megrendelő, és a költöztetési vállalkozó jogait, és kötelezettségeit is egyaránt. Így a megrendelő biztos lehet abban, hogy a Franko-költöztetés által vállaltakat teljes mértékben betartásra kerülnek. Cégünk nem kér előleget, ezzel is kifejezve, hogy professzionális költöztetési szolgáltatást nyújt, és csak a tökéletes, leellenőrzött, és átvett munka elvégzése után kéri annak teljes kifizetését.

Ha a költözést megelőzően a tárolók, és szekrények beltartalmának csomagolását, és dobozolását Ön kívánja elvégezni, akkor minden tárgyat selyempapírba (esetleg újságpapírba) csomagolva feszesen hézagok nélkül helyezze el a doboz belsejében. A doboz teljes magasságát, belterét rakja ki, ne tudjon a doboz belsejében mozogni a belerakott ingóság. A dobozokat, és a különálló csomagokat számozza meg. Ez alapján fog elkészülni a csomaglista, amely a nemzetközi költöztetés egyik kísérő okmánya lesz. Ez alapján történik a lerakodó címen az ingóságok tételes leadása is.

Személyes, és értékes tárgyait, mint az iratok, készpénz, ékszer, óra, hitelkártya, slusszkulcs, a régi, és az új otthonának papírjai, kérjük, tartsa magánál vagy különítse el. Kérjük, ne csomagolja be az ilyen jellegű értékeket, tárgyakat, mert nagyon nehéz előkeresni, ha hirtelen szükség lenne valamelyikre. A felelősség vállalás is nehéz ebben az esetben, mert nehéz bizonyítani, illetve ellenőrizni, hogy ha Ön például egy könyvben készpénzt tárolt, az tényleg ott volt e, vagy csak az emlékeiben létezett. Ha mi végezzük a lakás, illetve az ingóságok csomagolását, dobozolást abban az esetben még fontosabb az értékek elkülönítése.

A nemzetközi költöztetés lerakodásának végén, a csomaglista alapján ellenőrizze át a bútorai, csomagjai meglétét. A bútorok általunk végzett kicsomagolása után, ellenőrizze le azok sértetlenségét. Kérjük dobozai, személyes értékei meglétét, és sértetlenségét ellenőrizze le, különösen nagy figyelemmel a nagyobb értéket képviselő tárgyakra, dobozokra. (pl. televízió, hordozható elektronika, videó kamera, fényképezőgép, laptop, mobil telefon, táblagép, stb.) Cégünk dolgozói nem sértődnek meg az ellenőrzés miatt, hiszen tudjuk, tudják, a bizalom alapja a bizonyosság.

A bútorok épségét, állapotát a nemzetközi költöztetés, előkészítés, és felrakodás előtt, illetve a lerakodási címen, a bútorok kicsomagolása után munkatársainkkal együtt ellenőrizze át. Így megbizonyosodhat a bútorok sértetlenségéről, vagy rossz esetben egy sérülésről, de a felelősség, így mindenképpen, és egyértelműen a szállításra vonatkoztatható. A személyes dolgok, dobozok, egyéb ingóságok tételes meglétét a nemzetközi költöztetés, illetve a lerakodás végén szintén ellenőrizze át.

Elektromos, híradástechnikai, szórakoztató elektronikai, és számítástechnikai készülékekben a nemzetközi költöztetés közben fellépő elkerülhetetlen rezonancia által okozott meghibásodásért felelősséget sajnos nem tudunk vállalni. Csak az egyértelműen cégünk dolgozói által okozott, fizikai behatás által történt, látható, és kézzelfogható mechanikus sérülésekre tudunk garanciát vállalni. Ilyen lehet a doboz leejtése, vagy a költöztető tehergépkocsin történt rossz pakolás miatti sérülés.

A dobozok belsejében a rossz csomagolás miatti sérülésre, csak akkor vállalhatunk felelősséget, és garanciát, ha a dobozolási, és csomagolási munkát is cégünk emberei végezték, illetve ha a dobozon leejtés okozta sérülés látható.

A cégünk által nemzetközi viszonylatban költöztettet ingóságaira felelősséget, így garanciát, a költöztetési munka megkezdésétől az Ön, és a brigádvezetőnk által közösen végzett lerakodó címen történő szemrevételezés, ellenőrzés, átadás végeztéig tudunk vállalni. Az átadás, és ellenőrzés utáni minőségi kifogást, sérülésre vonatkozó reklamációt, sajnos nem áll módunkban elfogadni.

Nehézsúlyú ingóságok, mint például pianínó, zongora, páncélszekrény, jakuzzi, szolárium, két ajtós amerikai hűtőszekrény nemzetközi költöztetéséért súlypénzt, felárat számítunk fel. A súlyhatár melyet meghaladva felárat vagyunk kénytelenek felszámítani, 120 kg. Ezért kérjük a költöztetési ajánlat, majd a szerződés elkészítése előtt mindenképp jelezze, ha valószínűsíti, hogy súlypénzes ingóságot is tartalmazz a nemzetközi viszonylatban költöztetésre kerülő lakása, otthona. Az általunk készített ajánlat, majd a szerződés tartalmazza az adott súlypénzes ingóság költöztetési felárát.

Az ajánlatban, és későbbiekben a szerződésben leírt nemzetközi költöztetési ár, normál, a Megrendelő által előzetesen ismertetett hordási, és rakodási körülményeket feltételez, és arra vonatkozó kalkulációval készült. Extrém, és a Megrendelő által, előzetesen nem ismertetett esetekben, mint távhordás, emeletek nagyszámú liftnélküli hordása, több fel, vagy lerakó cím, stb. a megadott, és leírt ár, érvényét veszti. A Vállalkozó az új, a valós körülményekhez igazodó, reálisan számolt kalkulációt egyezteti a Megrendelővel

Egyedi, speciális szakmunkáért, pl. (bútorfelhúzás - erkélyről) felárat kell fizetnie a megrendelőnek. Ezekben az esetekben mérlegelni kell, hogy biztonságtechnikailag megoldható-e az adott feladat, vagy sem. Ha a nemzetközi költöztetésben résztvevő szakképzet, és gyakorlott munkatársaink úgy ítélik meg, hogy a munkafolyamat megvalósíthatósága munkavédelmi szempontból veszélyes lehet, de a megrendelőnk ennek ellenére ragaszkodik az általa preferált megoldáshoz, akkor az anyagi, munka egészségügyi, és biztonság technikai felelősség teljes egészében az ügyfelünket terheli.

Mind a felrakó, mind a lerakodó címen, a Vállalkozó felellőséget vállal, az épületben, lakásban történő, költöztetés folyamán egyértelműen, és bizonyíthatóan, a dolgozói által okozott, és bekövetkező káreseményekért. Ha az épület, lakás, folyosó kialakítása lehetetlenné teszi a költöztetni kívánt ingóság, adott helyszínen történő sérülés mentes költöztetését, mind az épület, mind az ingóság vonatkozásában, azt a Vállalkozó a rakodás helyszínén közli a Megrendelővel. Ebben az esetben egyedi megoldást kell választani, közös döntés eredményeként, de ennek járulékos költsége kivétel nélkül a Megrendelőt terheli. Ilyen lehet a felhúzás, leengedés, bérelt lift használata, de maximálisan figyelembe kell venni, az adott extrém munkafolyamat, emberi, szakmai, és biztonságtechnikai szempontok szerinti megvalósíthatóságát.

A költöztető tehergépkocsi közlekedési, parkolási, manőverezési képességeit cégünk adott, és nemzetközi költöztetésben gyakorlott hivatásos gépkocsivezetője ismeri a legjobban. Így kérjük Önt, hogy az előbb említett kérdésekkel kapcsolatban bízzon a munkatársunkban, hiszen kötelessége a megrendelő kéréseit, igényeit maximálisan figyelembe venni, de a költöztető tehergépkocsi sértetlenségéért, biztonságáért ő az egyértelmű anyagi felelős. Költöztető tehergépkocsijaink általános, normál viszonyok közötti költöztetések kivitelezésére alkalmas, így terepre, nehezen megközelíthető helyekre nem, illetve csak a költöztető tehergépkocsi maximális sértetlenségét figyelembe véve tudunk bemenni. Ezt eldönteni, a cégünket képviselő gyakorlott nemzetközi költöztetést végző dolgozóink hivatottak, illetve még a Franko-költöztetés irodai diszpécserei tudnak ebben a kérdésben állást foglalni.

A nemzetközi költöztetésnél, az adott ország utcán történő fel, illetve lerakodásánál, valaki(k) a családból, illetve ismerősi körből legyen(ek) jelen, mert így megakadályozhatjuk, hogy idegenek a költöztető tehergépkocsiról, esetlegesen lophassanak. Sajnos, a folyamatos munkavégzés mellett, nehéz az adott terep biztonsági kockázataira is figyelni, illetve a hordási útvonal minden pontját teljes mértékben kontrolálni.

Mind a fel, mind a lerakóhelyen, a lakáshoz, annak bejáratához legközelebbi akadálymentes adott méretű költöztető tehergépkocsi parkolási helyének a lefoglalása, és biztosítása a Megrendelő elemi érdeke, és egyben feladata is.

A Vállalkozó a bútorok szükségszerű szét, majd összeszerelését az ajánlatban, és a szerződésben megadott költöztetési áron belül vállalja, egy átlagos mennyiségen belül. Szükségszerű szétszerelésnek csak az minősül, ha az adott bútor nagysága, illetve állapota nem teszi lehetővé, az adott lakásból, vagy lakásba történő költöztetés egyben történő ki, vagy beszállítását. Átlagos mennyiségnek az számít, ha egy 2-3 szobás lakás szerint, egy gardróbszekrény, franciaágy, ülőgarnitúra (részegységekre) gyerekágy szétszerelése szükséges. Több bútor, illetve gardróbszekrény, behúzós önműködő ajtóval ellátott gardróbszekrény, speciális, egyedi bútorok, mint például vízágy, szét, majd összeszerelése, egyeztetés után, felár ellenében történik. A szerződésben leírt munkadíj, a bútorok, ingóságok falba történő rögzítését, ezáltali szükséges fúrást, és rögzítőkötés alkalmazását nem tartalmazza. A Vállalkozó csak egyedi, a Megrendelő által előzetesen ismertetett, és közösen egyeztetett, megbeszélt esetekben, felár ellenében, felelősség vállalás nélkül vállal rögzítési (falba) jellegű munkát.

A nemzetközi költöztetés egyik legsarkalatosabb pontja a költöztető tehergépkocsi felépítményén történő elrakodás, illetve az ingóságok a raktérfogat teljes egészében történő szakértő elhelyezése, hiszen a sérülések valószínűsége, a hosszú út során, itt a legnagyobb. Így a költöztetésnél, a felpakoláskor a "pakker" munkaideje nagyobb hányadát ezzel a nagy szakértelmet igénylő felelősségteljes feladattal tölti.

Egy nemzetközi költöztető tehergépkocsira, és annak személyzetére vonatkoznak mind a vezetési, mind a munkaidőt meghatározó szigorú nemzetközi szabályok, ennek betartása elkerülhetetlen.

Ha a nemzetközi költöztetésnél bármilyen észrevétele lenne, kérjük, azonnal hívja az irodánkat, hogy diszpécsereink a lehető legrövidebb időn belül orvosolni tudják a felmerült problémát. Telefonszámaink a következők: +36/1-290-33-80, +36/20-9-552-669

Cégünknek, a Franko – költöztetésnek, és dolgozóinknak ugyanolyan érdeke, hogy jól sikerüljön az Ön adott nemzetközi költöztetése, mint Önnek, így kérjük, segítő partnerként tekintsen rájuk, ránk.

Tudjuk, hogy a legjobb, és leghatékonyabb reklám az elégedett ügyfél, ezért mindent meg fogunk tenni, a dolgozóinkkal karöltve, hogy Ön is gyarapítsa, ezt a már meglévő nagy létszámú tábort.

Bízzunk benne, hogy az itt leírt pár tanáccsal segítségére lehetünk, és így Ön is, és cégünk a Franko költöztetés is, részese lehet egy újabb gondtalan, és sikeres nemzetközi költöztetésnek.

Sikeres, könnyed, és gondtalan költözést kíván Önnek,
a Franko-költöztetés egész nemzetközi stábja.

Kapcsolattartás

Frankovics Ildikó

Frankovics Ildikó

Franko-Költöztetés

Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Székhely: 1182 Budapest, Regöly u. 8.

Hotorán Mihály

Hotorán Mihály
del