header feher logo 2

Költöztető-tehergépkocsik méret kategóriái

Költöztető tehergépkocsi kategóriák Költöztető tehergépkocsi kategóriák

Nemzetközi, és belföldi költöztetéshez használt, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos zárt, burkolt felépítménnyel, és védőanyagokkal ellátott tehergépkocsik méretkategóriák szerinti bemutatása, ismertetése:

Négy tehergépkocsi kategóriát tudunk biztosítani a magán lakások, és irodák, belföldi és nemzetközi költöztetésének szakszerű lebonyolításához. Költöztető tehergépkocsijaink széles méret választéka okán, lehetőségünk van megoldani az 1 szobás lakástól, a 4 - 6 szobás lakásig terjedő mennyiség, egyszerre, egy fordulóval történő költöztetését is. Ebben a linkben ismertetjük a négy méret szerinti kategóriát, mely alapján Ön könnyebben választhatja a lakása méretének, ingóságai mennyiségének, megfelelő nagyságú költöztető teherautót. Adott, azonos kategóriákon belül, az esetlegesen eltérő raktérfogat ellenére, a költségek és ebből adódóan az árak is azonosak. Ez kizárólag a II. kategóriára jellemző, ahol a 7.5 és a 12 tonnás költöztető teherkocsik találhatók. Ebben a kategóriában fő szempont lehet, hogy a 7.5 tonnás összterhelésű tehergépkocsi, költöztetésre specializálódott, dobozos változata alig 1. 800 kg - 2.000 kg (típustól függően) hasznos terhelhetőséggel rendelkezik. Ez már egy komplett 1.5 szobás lakás esetében is kevés lehet. Ebből kifolyólag ebben a kategóriában, a 12 tonnás összterhelésű tehergépkocsi, mindenképpen az ajánlott, és jó választás. Elsődleges szempont kell, hogy legyen minden kategóriánál, a zárt, dobozos kivitelű felépítmény, mivel főleg, a nemzetközi költöztetések esetén, a hosszú költöztetési távot figyelembe véve, csak ez lehet a sérülésmentességet, és a biztonságot garantáló megoldás. Nálunk magasabb költöztetési kultúrával rendelkező országokban kizárólag dobozos felépítményű költöztető tehergépkocsikat alkalmaznak. A dobozos költöztető tehergépkocsi merev, és filcezett felépítménye megvédi az ingóságait, mind a sérülésektől, mind az esetleges ponyva-felvágásos lopásoktól.
Lentebb olvashatja a 4 kategória részletes, egyes kategóriákra lebontott bemutatását, lehetőségeik, korlátaik ismertetését.
Természetesen mind telefonon, mind elektromos levelezés útján, vagy akár személyesen, nagyon szívesen segítünk Önnek ismeretünkkel, szakértelmünkkel a helyes, és az Ön számára legelőnyösebb választásban.
__________________________________________________________________________________________

I. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

„furgon”

3,5 tonna össztömeg, 23 m3-es raktérfogat, hasznos terhelhetőség max. 800 kg

1 kategoria furgon

Mi nem a megszokott döntött, fém oldalfalú, raktéren belüli kerékjárati ívvel rendelkező, költöztetésre nem igazán alkalmas furgonokat, hanem önjáró alvázra épített, külön zárt, dobozos felépítményes, tehergépkocsikat alkalmazunk ebben a kategóriában. Így az I. kategóriában is, az általánosan megszokottnál jóval nagyobb raktérfogatot tudunk biztosítani az ügyfeleinknek.
Előnye, hogy a nagy raktérfogat ellenére (23 m3), személykocsikra érvényes autópályadíjakkal közlekedhet, relatív alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett, így ez messze a legolcsóbb kategória. Viszont nagy hátránya, a méretéhez viszonyított csekély hasznos terhelhetősége, mely csupán 800 kg. Így sajnos, a nagy raktérfogat ellenére, csak kis mennyiségű ingóság költöztetésére alkalmas ez a kategória. Túlterhelés esetén mind a belföldi, mind a nemzetközi közlekedési hatóság, akár több ezer EUR bírságot is kiszab. Mind Magyarországon, mind EU autóútjain gyakoriak az ellenőrzések.
Ennek a kategóriának a lehetősége, és kapacitása, a kisebb albérletek vagy alulbútorozott 1 szobás lakások költöztetésének elvégzése. Cégünk 3 darab „I. kategóriás” költöztető tehergépkocsival rendelkezik.

Mercedes-Benz Sprinter 313. – zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos felépítménnyel
Összterhelhetőség: 3,5 tonna
Raksúly: 800 kg !!
hossz-szélesség-magasság:
Felépítmény mérete: 5.0 m * 2.2 m * 2.2 m ~ 23 m3
__________________________________________________________________________________________

II. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű

7, 5 - 12 tonna össztömeg, 37-49 m3-es raktérfogat, hasznos terhelhetőség max. 2800 - 5000 kg

2 kategoria

Előnye a nagy raktérfogat, mely alkalmassá teszi nagyobb komplettebb költöztetések elvégzésére. A burkolt, filcezett, dobozos raktérfogat 37-49 m3-es, így 1,5 - 3,5 szobás lakások komplett költöztetésére használható. A leggyakrabban igényelt, és használt kategória.
Hátránya a nagyon magas autópályadíjak, tehát például az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), közel 49.000 Ft /160 EUR/ költséget jelent. Sajnos már Európa szinte minden országában jeladókon alapuló, extra magas autópályadíjjal kell számolni már ennél a kategóriánál is. 2013 júliusától sajnos már Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” mely Budapest-Hegyeshalom-Budapest viszonylatban nagyságrendileg 16.000 Ft költséget jelent ebben a kategóriában.

Értelemszerűen a fogyasztás, és egyéb költségek, is jóval magasabbak, mint az I. kategóriánál, de az elköltöztethető mennyiség arányát figyelembe véve, ez a kategória jóval költséghatékonyabb, egy „furgonnál.”
A raktérfogat különbözősége ellenére ebben a kategóriában az autópályadíjak és az egyéb költségek (pl.: fogyasztás) közel azonosak, így azonos díjazási körbe is tartoznak. Ezen belül, mint fentebb már leírtuk, a 12 tonnás kocsi előnye, a 7.5 tonnással szemben, hogy nagyobb lakás, és több ingóság esetében is nehéz túlterhelni. A 7.5 tonnás költöztetésre kialakított, dobozos felépítményű tehergépkocsi raktérfogatának alig 1/3-át tudja szabályosan kihasználni, a csekély súlyterhelhetősége okán. A túlterhelést gyakran ellenőrzik, és igen szigorúan szankcionálják, büntetik hazánkban és Európa közútjain.

MERCEDES Atego 1218. - - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel
Összterhelhetőség: 12 tonna
Raksúly: 4.700 kg
hossz-szélesség-magasság:
Felépítmény mérete: 6.6 m * 2.5 m * 2.5 m ~ 41 m3 
Egy fordulóval nagyságrendileg egy 1,5 - 3 szobás lakás komplett költöztetése végezhető el vele.
Emelőhátfallal felszerelve, így nehéz hangszerek, bútorok, páncélszekrények felépítményre való, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

MAN 12. 240. - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel
Összterhelhetőség: 12 tonna
Raksúly: 5.000 kg
hossz-szélesség-magasság:
Felépítmény mérete: 7.5 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 49 m3

Egy fordulóval nagyságrendileg egy 2 – 3,5 szobás lakás komplett költöztetése végezhető el vele.
Emelőhátfallal felszerelve, így nehéz hangszerek, bútorok, páncélszekrények felépítményre való, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

IVECO Eurocargo 75 E 14. – Speciálisan költöztetésekre kialakított, burkolt, filcezett lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás felépítménnyel.
Összterhelhetőség: 7,5 tonna
Raksúly: 2.200 kg
hossz-szélesség-magasság:
Felépítmény mérete: 6.6 m * 2.5 m * 2.4 m ~ 39 m3Egy fordulóval nagyságrendileg, egy 1,5 - 2 szobás lakás komplett költöztetése végezhető el vele. Ennél a tehergépkocsinál (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel kell kalkulálni, mint a 12 tonnásoknál. Ponyvás (költözésnél nem a legjobb, legelőnyösebb megoldás) felépítmény teszi lehetővé, hogy ez a csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

 

III. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló

12 tonna össztömeg, 55 m3-es raktérfogat, hasznos terhelhetőség max. 5000 kg

3 kategoria

Ez a kategória, a jelenlegi Európai közlekedési szabályok szerinti legnagyobb hasznos rakfelülettel rendelkező szóló (tehát nem pótkocsis) költöztető tehergépkocsira vonatkozik. Magyarországon ilyen extra méretű rakfelületű tehergépkocsit, kizárólag a Franko-költöztetés biztosít ügyfelei részére. A költségei azonosak az előző (II. kategória) kategóriáéval, így ha Önnek az ingóságai mennyiségét felmérve „épphogy kevés,” vagy határértékes lehet az előző kategória, akkor megvan a tökéletes megoldás. Ez ügyfeleink részére, jóval kedvezőbb áru megoldást jelent, mint a pótkocsis szerelvényre vonatkozó IV. kategória. Tehát extra nagy raktér, közel azonos árért, mint a II. kategóriás költöztető tehergépkocsik. Ebben a kategóriában, a speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, burkolt, filcezett, dobozos raktérfogat extra nagysága 56 m3-es, így 2.5 - 4 szobás lakások komplett költöztetése is megoldható általa. Legjobb ár/érték arányban tud dolgozni, a az igénybevételével költöztethető mennyiség összevetésében. Nagyságrendileg maximum 10%-al drágább a díjszabása, mint a II. kategóriában kiadott tarifák estében.

MERCEDES Atego 1224. - - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – felépítménnyel
Összterhelhetőség: 12 tonna
Raksúly: 5. 000 kg
hossz-szélesség-magasság:
Felépítmény mérete: 8.65 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 56 m3 

Egy fordulóval, nagyságrendileg egy 2,5 - 4 szobás lakás komplett költöztetése végezhető el vele.
__________________________________________________________________________________________

IV. kategória:Speciálisan költöztetésre kialakított

Pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű

21 tonna össztömeg, 92 m3-es raktérfogat, hasznos terhelhetőség 11.000 kg.

4 kategoria

Előnye a lehető legnagyobb raktérfogat, mely alkalmassá teszi átlagnál jóval nagyobb lakások, akár komplett családi házak költöztetésének elvégzésére.
93 m3-es a hsznos raktérfogat, így 4-6 szobás lakás teljekörű költöztetésére használható kategória. Hátránya a nagyon magas autópályadíjak, tehát például az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), közel 96.000 Ft /320 EUR/ költséget jelent. Sajnos már Európa szinte minden országában jeladókon alapuló, extra magas autópályadíjjal kell számolni ennél a kategóriánál. 2013 júliusától már Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” mely Budapest-Hegyeshalom-Budapest viszonylatban nagyságrendileg 30.000 Ft költséget jelent ebben a kategóriában.
Ez a kategória, már Németország területén is autópályadíj köteles jármű (0.19 EUR/km).
Értelemszerűen az üzemanyag fogyasztás is ebben a kategóriában a legmagasabb.
Pótkocsis szerelvény
Összterhelhetőség: 21 tonna
Raksúly: 11 tonna
hossz-szélesség-magasság:
Gépes /vontató/ : 7.5 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 49 m3
Pótkocsi : 6.6 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 43 m3
Összes raktérfogat: 92 m3


A pótkocsis szerelvénnyel (vontató+pót) nagyságrendileg egy 4-6 szobás lakás elköltöztetésére is lehetőség van.

Bármilyen kérdésére szívesen válaszolunk, hogy Ön könnyebben tudja kiválasztani, az igényének, tehát az ingóságai mennyiségének, a legmegfelelőbb kategóriát, illetve költöztető tehergépkocsit.
________________________________________________________________________________________
Franko-Teher Kft.
Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Bp. 1182. Regöly u. 8.
Tel. : +36/1-290-33-80
Tel, és fax: +36/1-294-80-75
Mobil : +36/20-9-552-669
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Keresés

Legfrissebb cikkek

Elérhetőségek

Frankó költöztetés, költözés, tehertaxi, bútorszállítás

Franko Költöztetés

Frankó költöztetés, költözés, tehertaxi, bútorszállítás

Frankó költöztetés, költözés, tehertaxi, bútorszállítás

Frankó költöztetés Twitteren

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Linkajánló

Kínálatunkból

Ezen a weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.