Gépjárműveink - méret szerint

Belföldi költöztető tehergépkocsik méret szerinti kategóriái.

Belföldi költöztetések, professzionális elvégzésénél használt, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, ponyvás, zárt, filcezett burkolású felépítménnyel, és védőanyagokkal ellátott tehergépkocsik, méretkategóriák szerinti ismertetése:

Cégünk a Franko-költöztetés nagyobb infrastrukturális lehetőségei segítségével, belföldi költöztetések elvégzésére négyféle költöztető tehergépkocsi kategóriát tud biztosítani.

Lakások, vagy irodák, Budapesti, vagy belföldi viszonylatú költöztetésének professzionális színvonalú elvégzéséhez elengedhetetlenül szükség van, egy költöztetésre specializált, és arra kialakított tehergépkocsira.

Egyedileg kialakított tehergépkocsijaink széles méret választéka, lehetővé teszi, hogy cégünk, egy fordulóval képes legyen megoldani akár az 1 szobás lakástól, a  4 - 6 szobás lakásig terjedő mennyiségű ingóság, egy fordulóval történő, szakértő, és profi költöztetését is.

Ezen az aloldalon lentebb részletesen bemutatjuk a négy különböző méret szerinti kategóriát, mely alapján megkönnyítjük Önnek a választást, a helyes, és jó döntés meghozatalát.

Részletes bemutatásunk segítségével, minden érdeklődő kiválaszthatja, a lakása méretének, és az ingóságai mennyiségének, megfelelő nagyságú, és méretű, költöztető teherautót, és ahhoz kapcsolódó személyzet létszámát is.

Szeretnénk felhívni minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy II. kategória bemutatásában, a kategórián belül is eltérő lehet a költöztető tehergépkocsik raktérfogata, és a hasznos terhelhetősége is.

Ebben a kategóriában, a 7.5 és a 12 tonnás költöztető teherkocsikat ajánljuk ki, és mutatjuk be az ügyfeleinknek. A 7.5 tonnás, és a 12 tonnás öszterhelésű költöztető tehergépkocsiknak szinte azonosak az útvonalra kivetíthető költségeik, viszont kissé eltérőek a lehetőségeik, a költöztethető súly, és ezáltal a költöztethető mennyiség tekintetében is. 

Tehát a II. kategóriában, nagyobb ingóság súly esetében legfontosabb mérlegelni való, hogy lehetőség szerint, a nagyobb hasznos terhelhetőséggel bíró 12 tonnás kocsit rendeljük meg a költöztetésünkhöz.

1. Kategória, belföldi költöztető tehergépkocsi
2. Kategória, belföldi költöztető tehergépkocsi
3. Kategória, belföldi költöztető tehergépkocsi
4. Kategória, belföldi költöztető tehergépkocsi

Egyedi filcezett oldalfalú felépítmény hatalmas előnyei!

Egyedi filcezett oldalfalú felépítmény hatalmas előnyei!
Egyedi filcezett oldalfalú felépítmény hatalmas előnyei!

Minden kategóriánál a legfőbb, és elsődleges szempont, a speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított felépítmény. A belföldi, elsősorban vidéki költöztetések esetén, a hosszú költöztetési távot, és időt figyelembe véve, csak ez a felépítménymód garantálja a sérülésmentességet, és a biztonságos költöztetést.

A dobozos, és a megerősített ponyvás, filcezett lécekkel kialakított felépítményű, költöztető tehergépkocsi merev, és burkolt kialakítása megvédi az Ön ingóságait, a sérülések lehetőséges kialakulásától. Természetesen alap költöztetési szolgáltatásunk része, a bútorok filcezése, fóliázása még biztonságosabbá teszi a belföldi, és budapesti költöztetések elvégzését, végső kimenetelét.

 A költöztető tehergépkocsi esetében, felépítmény kialakításának merevsége, és egysége adja a nagyfokú különbözőséget, egy általános áruszállításra kialakított tehergépkocsihoz képest.

Hogy általánosan is érzékelni lehessen az eltérés nagyságát, ez olyan, mint mikor a Megrendelő, egy gyenge, puha oldalfalú dobozba pakolja a nehéz, és kényes porcelánjait, vagy egy erős, 5 rétegű masszív, a mozgatást is szilárdan, és jól viselő dobozba teszi ugyanezt. Kicsomagoláskor sajnos látható lesz a nagyfokú különbség okán kialakuló árukár. 

Ponyvás felépítménnyel készült költöztető tehergépkocsi belföldi költöztetésekhez, csak nagymértékű átalakítás, specializálódás után lehet alkalmas. 

Írásunk folytatásaként olvashatja, és tanulmányozhatja a mind a 4 darab belföldi költöztetésre biztosított méretkategória részletes, egyenként lebontott bemutatását. Így tanulmányozhatja, minden egyes költöztető tehergépkocsi méret kategória lehetőségeit, és egyben korlátait is.  

Természetesen cégünk, a Franko-költöztetés közel három évtizedes tapasztalatát fölhasználva segít minden ügyfélnek, megrendelőnek, akár telefonon, akár elektronikus levelezés útján, vagy személyesen, az ingóságai mennyiségének megfelelő kategória kiválasztásában. 

Franko-költöztetés mindent megtesz, hogy gyakorlatunkkal, szakértelmünkkel segítsük, a helyes, és az Ön számára legelőnyösebb költöztető tehergépkocsi kiválasztását.

Franko-költöztetés diszpécserei nagyon szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre, segítve ezzel, minden érdeklődőnket, hogy a legkönnyebben, és a legmegfelelőbben tudja kiválasztani, az igényének, tehát az ingóságai mennyiségének elköltöztetésére a leghatékonyabb kategóriájú költöztető tehergépkocsit.

III. I. I. Speciálisan költöztetésre kialakított „furgon” kategória tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége m I. Speciálisan költöztetésre kialakított „furgon” kategória

I.kategória

3,5 tonna össztömegű, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsi, 23 - 30 m3-es (közötti) raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség Budapestet elhagyva maximum: 800 kg!!!

Speciálisan költöztetésre kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 Speciálisan költöztetésre kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 k

A Franko-költöztetés, nem az általános, döntött és bordázott, fém oldallal kialakított, raktéren belüli kerékjárati dobbal gyártott, költöztetésre sajnos nem alkalmas furgonokat alkalmazza. 

Egyedileg kialakított, és gyártatott, külön önjáró alvázra épített, zárt, magas dobozos, filcezett, és párnázott oldalfalú, felépítményű tehergépkocsikat biztosítunk, az I. kategóriában is. 

Így az általánosan elfogadott furgonoknál jóval nagyobb raktérfogatot tudunk biztosítani, ebben a legkisebb „furgon” kategóriában is, a megrendelőinknek. A költöztető tehergépkocsi speciális, és egyedi kialakítsa, alkalmassá teszi ingóságok, és kényes féltett bútorok szakértő, és biztonságos költöztetését is.

Az „I. kategória” nagy előnye, hogy a viszonylagosan nagy raktérfogat ellenére (23 - 30 m3), személykocsikra érvényes autópálya, és autóút díjakkal (vignettákkal) közlekedhet, a nagyobb költöztető kategóriákhoz képest alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett. Így egyértelműen ez a legolcsóbb költségű, és árfekvésű, választható kategória. 

Sajnos ennek a kategóriának jelentős hátránya, és egyben használhatóságának korlátja a méretéhez, és raktérfogatához viszonyított csekély hasznos terhelhetősége. Ez csupán 800 kg, és ebből következve, a nagy raktérfogat ellenére, csak kis mennyiségű ingóság költöztetésére lehet alkalmas ez a kategória Budapestet elhagyva.

Hogy ez értelmezhető legyen minden kedves érdeklődő számára tudni kell, hogy Budapesten belül nincsenek súlyellenőrző, tehergépkocsikat bevizsgáló állomások. Így Budapesten belül nagyon hatékony ez a kategória, hiszen relatív mozgási lehetőségét, mozgékonyságát ki tudja használni a sűrű forgalomban, és kontroll híján a 30 m3 térfogattal, akár 1.5-2 szobás lakások egyszerre történő költöztetése is megoldható vele.

Budapestet elhagyva az ellenőrzés valószínűsége fennáll, illetve már beépítésre került az aszfalt burkolatba, az automata súlyellenőrző állomások, így a rakható térfogat lehetőségét felülírja a maximum 800 kg hasznos terhelhetőség korlátja.

Túlterhelést mind a belföldi, mind a nemzetközi közlekedési hatóság, sűrűn ellenőrzi, és komolyan, nagymértékben bírságolja.

Az I. kategóriában alkalmazott „furgonok” lehetősége, és kapacitása, Budapesten belül 1.5 -2 szobás lakások költöztetése. Budapestet elhagyva, a hasznos terhelhetőségének korlátai okán, maximum kisebb albérletek, vagy alulbútorozott 1 szobás lakások költöztetésének elvégzésére tud alkalmas lenni ez a kategória.

A szabályos raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget Magyarországon igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik. 2018. január 01.től rendszerbe áll, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer.

 

Ebben a kategóriában cégünk a Franko-költöztetés által Budapesti, és Magyarországi, tehát belföldi munkára biztosított speciális költöztető tehergépkocsik a következők:

 

A Franko-költöztetés belföldi költöztetések elvégzésére 3 darab „I. kategóriás” speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított tehergépkocsival rendelkezik.

Mercedes-Benz Sprinter 313. – zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos felépítménnyel

Összterhelhetőség: 3,5 tonna

Hasznos raksúly:    800 kg !! Vidéki költöztetés esetében maximálisan figyelembe kell venni.

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 

5.0 m × 2.2 m × 2.5 m ~ 23 - 30 m3

Egy fordulóval Budapesten belül megközelítőleg, egy 1 - 2 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.

Vidéki viszonylatban a súlyterhelhetőségének korlátja miatt maximum 1 szobás lakás költöztetését tudja elvégezni.

II.kategória

7,5 - 12 tonna (közötti) össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, vagy ponyvás kialakítású, burkolt, párnázott oldalfalú tehergépkocsi, 37 - 41 m3-es (közötti) raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 2.800 – 5.000 kg közötti

Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna 

A „II. kategóriás” költöztető tehergépkocsik, a leggyakrabban igényelt méretű, és ezáltal legtöbbet használt, és megrendelt kategóriájú költöztető teherkocsik. Felépítmény méretük alkalmassá teszi őket nagy, és komplett költöztetések szakszerű, és komplett elvégzésére.

A burkolt, filcezett, dobozos, és ponyvás kialakítású raktér térfogata 37-41 m3 közötti térfogatú, így 1,5 - 3,5 szobás lakások teljes, egy fordulóval elvégzett költöztetése megoldható velük. 

A kategória hátránya a már minden EU országban kivetet, így Magyarországon is, 2013. július 01.-től bevezetésre került (HU-GO) magas díjtételezésű autópálya, és autóútdíjak. 

Értelemszerűen az egyéb járulékos költségek, is jóval magasabbak, mint az I. kategóriánál. 

Vidéki költöztetések esetében, ez a kategória összességében jóval kedvezőbb az elköltöztethető mennyiség arányát összevetve a költségekkel, tehát sokkal költséghatékonyabb költöztetést tesz lehetővé, mint, egy „furgon – I. kategória.”

A II. kategóriás költöztető tehergépkocsik a raktérfogataik méretének különbözősége ellenére, az autópályadíjak és az egyéb járulékos költségek (pl.: fogyasztás) szinte azonosak, így ugyanabba a díjazási körbe is tartoznak. Ebben a kategóriában, mint fentebb már leírtuk, a 12 tonnás kocsi előnye, a 7.5 tonnással szemben, hogy egy nagyobb lakás, és több személyes ingóság esetében is, nehéz túlterhelni.

Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a 7.5 tonnás költöztetésre kialakított, felépítményű költöztető tehergépkocsinak, jóval alacsonyabb a súlyterhelhetősége, ami vidéki viszonylatú költöztetések esetében lehet fontos tényező.

 A szabályos raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget Magyarországon igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik. 2018. január 01.től rendszerbe áll, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer.

Ebben a kategóriában cégünk a Franko-költöztetés által Budapesti, és Magyarországi, tehát belföldi munkára biztosított speciális költöztető tehergépkocsik a következők:

MERCEDES Atego 1218.  - - zárt, burkolt, filcezett, párnázott speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna

Hasznos raksúly:    4.700 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.5 m ~ 41 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1,5 - 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.

Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

IVECO Eurocargo Tector 75 E 17. – Speciálisan költöztetésekre kialakított, burkolt, filcezett, és párnázott lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna

Hasznos raksúly:    3.200 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m × 2.5 m × 2.4 m ~ 40 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1.5 – 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális költöztetésre kialakított tehergépkocsival. Ennél a tehergépkocsinál (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel, tehát raksúllyal kell számolni, mint a 12 tonnás költöztető autónál.

Kapacitását nagyban korlátozza a csekély hasznos súlyterhelhetősége, ami vidéki költöztetéseknél lehet korlátozó tényező. Ponyvás felépítmény, mely a költöztetéseknél nem a legelőnyösebb megoldás, de lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

Mercedes Atego 815. – Speciálisan költöztetésekre kialakított, burkolt, filcezett lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna

Hasznos raksúly:    3.000 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.2 m × 2.5 m × 2.4 m ~ 37 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1.5 – 2,5 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális költöztetésre kialakított tehergépkocsival. Ennél a tehergépkocsinál is (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel, tehát raksúllyal kell számolni, mint a 12 tonnás költöztető autónál. Kapacitását nagyban korlátozza a csekély hasznos súlyterhelhetősége, ami vidéki költöztetéseknél lehet korlátozó tényező.

Felépítményének ponyvás kialakítása, mely a költöztetéseknél nem a legelőnyösebb megoldás, de lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

III. kategória

12 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, ponyvás kialakítású, burkolt, párnázott lécezésű tehergépkocsi, 56 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 5. 000 kg. tehergépkocsi, 7-49 m3-es raktérfogattal.

Szóló, tehát nem pótkocsis speciális tehergépkocsi esetében, ez a kategória, szinte legnagyobb hasznos rakfelülettel rendelkező költöztető tehergépkocsi. Hazánkban, tehát Magyarországon ilyen extra nagyméretű és rakfelületű, költöztetésre kialakított tehergépkocsit, kizárólag cégünk, a Franko-költöztetés biztosít tisztelt ügyfelei részére. 

Nagyságának előnye abból adódik, hogy ha a II. kategóriás költöztető tehergépkocsival végzett költöztetésből 10-15 m3-i ingóság nem fér fel az adott kategóriára, akkor nem kell egy pótkocsis szerelvényt igénybevenni, hanem ez az extra méretű III. kategóriás költöztető tehergépkocsi megoldja az ominozús költöztetést.

Ha ez a kategória nem lenne, akkor pótkocsis, tehát négytengelyes kölöztető szerelvényt kellene bevetni, aminek a költségei, mint a HU-GO autóút díjjak, üzemanyag fogyasztás nagyfokú áremelést jelentene.

Ennek a kategóriának járulékos költségei szinte azonosak az előző (II. kategória) kategóriáéval, így ha Ön a saját ingóságai mennyiségét felmérve, éppen csak szűknek találja az előző kategória tehergépkocsijait, akkor megtalálta, a tökéletes, és ár/elköltöztethető mennyiség szempontjából a legjobb megoldást. 

Összefoglalva, extra nagy raktér, maximum 10%-al nagyobb szolgáltatási árért, mint a „II. kategóriás” költöztető tehergépkocsik esetében. 

A „III. kategóriában”, a speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, burkolt, filcezett, ponyvás raktérfogat extra méretű nagysága 56 m3-es. Ez a költöztető tehergépkocsi, egy fordulóval lehetővé teszi, 3 – 3.5 szobás lakások, komplett, egyszerre, egy fordulóval történő költöztetését is. Nagyon jó ár/érték arányban tud dolgozni, az ár, és a költöztethető mennyiség összevetésében tökéletes megoldás.

Nagyságrendileg 10%-al drágább árfekvésű, mint a „II. kategóriában” található költöztető tehergépkocsik.

MERCEDES Atego 1224.  - - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, ponyvás – felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna

Hasznos raksúly:    5.000 kg

A költöztetésre kialakított ponyvás, párnázott lécezésű, erősített szerkezetű felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 8.65 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 56 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 3 – 3.5 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális méretű költöztető tehergépkocsival.

znos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 2800 - 5000 kg

IV. kategória

21 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, kialakítású, burkolt, párnázott loldalfalú pótkocsis szerelvény, 82 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 10. 500 kg.

Ennek a pótkocsis kategóriának, a magyar közutakon közlekedő, lehető legnagyobb raktérfogat az előnye, mely alkalmassá teszi, akár egy komplett családi ház költöztetésének az elvégzését is.

82 m3-es a hasznos raktérfogat kihasználásával, akár egy 4-6 szobás lakás, családi ház teljes, szakértő költöztetése is elvégezhető ezzel a kategóriával, tehát a pótkocsis szerelvénnyel. 

Hátránya, az extrém nagyságú autópálya, és autóútdíjak, illetve a magas üzemanyag költség, és a sok városra, településre vonatkozó behajtási korlátozás.

 2013 júliusától már Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” mely kilométerenként 60-80 Ft közötti autóút, ás autópálya díjakat jelent, mely értelemszerűen rárakodik a költöztetés munkadíjára.

Ennél a kategóriánál mérlegelni kell a fel, és lerakódó cím megközelíthetőségét, mert a pótkocsis szerelvény teljes hossza 17, 70 méter.

Fontos még hogy egy pótkocsis szerelvény megrakodásának, majd lerakodásának ideje, még egy emelt létszámú brigád esetén, is sok munkaórát vessz igénybe.

Ebből kifolyólag ennél a kategóriánál előfordulhatnak két napos költöztetések, mert a magyar, és nemzetközi vezetési, és munkaidőt szabályozó, és szigorúan szankcionáló törvények miatt, egy munkanap alatt nem elvégezhető egy nagy távolságú költöztetés.

Pótkocsis szerelvény

Összterhelhetőség: 21 tonna

Hasznos raksúly pót+gép együttesen: 10. 500 kg

hossz-szélesség-magasság:

Gépes /vontató/: 6.6 m × 2.5 m × 2.6 m ~ 41 m3

Pótkocsi: 6.6 m × 2.5 m × 2.5 m ~ 41 m3

Összes hasznos raktérfogat: 82 m3

A „IV. kategóriás” pótkocsis költöztető szerelvény (vontató+pót) nagyságrendileg egy 4-6 szobás lakás komplett elköltöztetésére ad módot.

Cégünk gyakorlott diszpécserei segítenek a jó, és költséghatékony költöztető tehergépkocsi kiválasztásában, minden kedves ügyfelünknek. Hívjon, keressen bizalommal minket.

del