I. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

A Franko-költöztetés, nem az általános, döntött és bordázott, fém oldallal kialakított, raktéren belüli kerékjárati dobbal gyártott, költöztetésre sajnos nem alkalmas furgonokat alkalmazza. 

Egyedileg kialakított, és gyártatott, külön önjáró alvázra épített, zárt, magas dobozos, filcezett, és párnázott oldalfalú, felépítményű tehergépkocsikat biztosítunk, az I. kategóriában is. 

Így az általánosan elfogadott furgonoknál jóval nagyobb raktérfogatot tudunk biztosítani, ebben a legkisebb „furgon” kategóriában is, a megrendelőinknek. A költöztető tehergépkocsi speciális, és egyedi kialakítsa, alkalmassá teszi ingóságok, és kényes féltett bútorok szakértő, és biztonságos költöztetését is.

I. Kategória
Speciálisan költöztetésre kialakított dobozos felépítményű, és párnázott oldalfalú egyedi furgonok.

3,5 tonna össztömegű, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsi, 23 - 30 m3-es (közötti) raktérfogattal. 

A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 kg!!! Speciálisan költöztetésre kialakított „furgon” kategória

Az „I. kategória” nagy előnye, hogy a viszonylagosan nagy raktérfogat ellenére (23 - 30 m3), személykocsikra érvényes autópálya, és autóút díjakkal (vignettákkal) közlekedhet, a nagyobb költöztető kategóriákhoz képest alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett. Így egyértelműen ez a legolcsóbb költségű, és árfekvésű, választható kategória. 

Sajnos ennek a kategóriának jelentős hátránya, és egyben használhatóságának korlátja a méretéhez, és raktérfogatához viszonyított csekély hasznos terhelhetősége. Ez csupán 800 kg, és ebből következve, a nagy raktérfogat ellenére, csak kis mennyiségű ingóság költöztetésére lehet alkalmas ez a kategória Budapestet elhagyva.

Hogy ez értelmezhető legyen minden kedves érdeklődő számára tudni kell, hogy Budapesten belül nincsenek súlyellenőrző, tehergépkocsikat bevizsgáló állomások. Így Budapesten belül nagyon hatékony ez a kategória, hiszen relatív mozgási lehetőségét, mozgékonyságát ki tudja használni a sűrű forgalomban, és kontroll híján a 30 m3 térfogattal, akár 1.5-2 szobás lakások egyszerre történő költöztetése is megoldható vele.

Budapestet elhagyva az ellenőrzés valószínűsége fennáll, illetve már beépítésre került az aszfalt burkolatba, az automata súlyellenőrző állomások, így a rakható térfogat lehetőségét felülírja a maximum 800 kg hasznos terhelhetőség korlátja.

Túlterhelést mind a belföldi, mind a nemzetközi közlekedési hatóság, sűrűn ellenőrzi, és komolyan, nagymértékben bírságolja.

Az I. kategóriában alkalmazott „furgonok” lehetősége, és kapacitása, Budapesten belül 1.5 -2 szobás lakások költöztetése. Budapestet elhagyva, a hasznos terhelhetőségének korlátai okán, maximum kisebb albérletek, vagy alulbútorozott 1 szobás lakások költöztetésének elvégzésére tud alkalmas lenni ez a kategória.

A szabályos raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget Magyarországon igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik. 2018. január 01.től rendszerbe áll, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer.

Ebben a kategóriában cégünk a Franko-költöztetés által Budapesti, és Magyarországi, tehát belföldi munkára biztosított speciális költöztető tehergépkocsik a következők:

A Franko-költöztetés belföldi költöztetések elvégzésére 3 darab „I. kategóriás” speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított tehergépkocsival rendelkezik.

Mercedes-Benz Sprinter 313. – zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos felépítménnyel

Összterhelhetőség: 3,5 tonna

Hasznos raksúly:    800 kg !! Vidéki költöztetés esetében maximálisan figyelembe kell venni.

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 

5.0 m × 2.2 m × 2.5 m ~ 23 - 30 m3

Egy fordulóval Budapesten belül megközelítőleg, egy 1 - 2 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.

Vidéki viszonylatban a súlyterhelhetőségének korlátja miatt maximum 1 szobás lakás költöztetését tudja elvégezni.

Kapcsolattartás

Frankovics Ildikó

Frankovics Ildikó

Franko-Költöztetés

Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Székhely: 1182 Budapest, Regöly u. 8.

Hotorán Mihály

Hotorán Mihály
del