KÖLTÖZTETÉS? HÍVJON MINKET!

h — szo: 9 - 18

II. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

II. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított
2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű

7,5 - 12 tonna (közötti) össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, vagy ponyvás kialakítású, burkolt, párnázott oldalfalú tehergépkocsi, 37 - 41 m3-es (közötti) raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 2.800 – 5.000 kg közötti

Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna 

A „II. kategóriás” költöztető tehergépkocsik, a leggyakrabban igényelt méretű, és ezáltal legtöbbet használt, és megrendelt kategóriájú költöztető teherkocsik. Felépítmény méretük alkalmassá teszi őket nagy, és komplett költöztetések szakszerű, és komplett elvégzésére.

A burkolt, filcezett, dobozos, és ponyvás kialakítású raktér térfogata 37-41 m3 közötti térfogatú, így 1,5 - 3,5 szobás lakások teljes, egy fordulóval elvégzett költöztetése megoldható velük. 

A kategória hátránya a már minden EU országban kivetet, így Magyarországon is, 2013. július 01.-től bevezetésre került (HU-GO) magas díjtételezésű autópálya, és autóútdíjak. 

Értelemszerűen az egyéb járulékos költségek, is jóval magasabbak, mint az I. kategóriánál. 

Vidéki költöztetések esetében, ez a kategória összességében jóval kedvezőbb az elköltöztethető mennyiség arányát összevetve a költségekkel, tehát sokkal költséghatékonyabb költöztetést tesz lehetővé, mint, egy „furgon – I. kategória.”

A II. kategóriás költöztető tehergépkocsik a raktérfogataik méretének különbözősége ellenére, az autópályadíjak és az egyéb járulékos költségek (pl.: fogyasztás) szinte azonosak, így ugyanabba a díjazási körbe is tartoznak. Ebben a kategóriában, mint fentebb már leírtuk, a 12 tonnás kocsi előnye, a 7.5 tonnással szemben, hogy egy nagyobb lakás, és több személyes ingóság esetében is, nehéz túlterhelni. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a 7.5 tonnás költöztetésre kialakított, felépítményű költöztető tehergépkocsinak, jóval alacsonyabb a súlyterhelhetősége, ami vidéki viszonylatú költöztetések esetében lehet fontos tényező.

 A szabályos raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget Magyarországon igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik. 2018. január 01.től rendszerbe áll, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer.

Ebben a kategóriában cégünk a Franko-költöztetés által Budapesti, és Magyarországi, tehát belföldi munkára biztosított speciális költöztető tehergépkocsik a következők:

MERCEDES Atego 1218.  - - zárt, burkolt, filcezett, párnázott speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna

Hasznos raksúly:    4.700 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.5 m ~ 41 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1,5 - 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.

Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

IVECO Eurocargo Tector 75 E 17. – Speciálisan költöztetésekre kialakított, burkolt, filcezett, és párnázott lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna

Hasznos raksúly:    3.200 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m × 2.5 m × 2.4 m ~ 40 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1.5 – 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális költöztetésre kialakított tehergépkocsival. Ennél a tehergépkocsinál (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel, tehát raksúllyal kell számolni, mint a 12 tonnás költöztető autónál. Kapacitását nagyban korlátozza a csekély hasznos súlyterhelhetősége, ami vidéki költöztetéseknél lehet korlátozó tényező. Ponyvás felépítmény, mely a költöztetéseknél nem a legelőnyösebb megoldás, de lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

Mercedes Atego 815. – Speciálisan költöztetésekre kialakított, burkolt, filcezett lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna

Hasznos raksúly:    3.000 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.2 m × 2.5 m × 2.4 m ~ 37 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1.5 – 2,5 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális költöztetésre kialakított tehergépkocsival. Ennél a tehergépkocsinál is (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel, tehát raksúllyal kell számolni, mint a 12 tonnás költöztető autónál. Kapacitását nagyban korlátozza a csekély hasznos súlyterhelhetősége, ami vidéki költöztetéseknél lehet korlátozó tényező. Felépítményének ponyvás kialakítása, mely a költöztetéseknél nem a legelőnyösebb megoldás, de lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

Kapcsolattartás

Frankovics Ildikó

Frankovics Ildikó

Franko-Költöztetés

Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Székhely: 1182 Budapest, Regöly u. 8.

Hotorán Mihály

Hotorán Mihály

Költöztetés belföldön

Szolgáltatásaink

Áraink

Gépjárműveink

Image

Közösségi média

Franko-Költöztet
(Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +3620 955 2669

del