Töltés...

I. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított


I. kategória 

3,5 tonna összterhelésű, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsi, 30 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség nemzetközi viszonylatban maximum: 800 kg!!!

Speciálisan kakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 Speciálisan kképöltöztetésre kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 k

A Franko-költöztetés, nem az elfogadott, döntött és bordázott, fém oldallal kialakított, raktéren belüli kerékjárati dobbal gyártott, költöztetésre egyáltalán nem alkalmas furgonokat alkalmazza. 

Egyedileg épített, és gyártatott, külön önjáró alvázra készült, zárt, magas dobozos, filcezett, egyenes, és párnázott oldalfalú, felépítményű furgonokat biztosítunk, az I. kategóriában. 

Így az általánosan elterjedt furgonoknál jóval nagyobb raktérfogatot tudunk biztosítani, ebben a legkisebb „furgon” kategóriában is, a költözködni kívánóknak. A költöztető tehergépjármű speciális, és egyedi kialakítása, alkalmassá teszi ingóságok, és kényes féltett bútorok szakértő, és biztonságos költöztetését is. Furgonjainkban 2.5 méter magas szekrények is szabályosan, a költöztetési kritériumoknak megfelelően állva kerülnek elhelyezésre, hiszen a furgon rakterének a belmagassága ezt lehetővé teszi.

Az „I. kategória” nagy előnye, hogy a jelentős, és nagy raktérfogat ellenére (30 m3), személykocsikra érvényes autópálya, és autóút díjakkal (vignettákkal) közlekedhet, a nagyobb költöztető kategóriákhoz képest alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett. Így egyértelműen ez a legolcsóbb költségű, és árfekvésű, választható kategória nemzetközi költöztetések esetében. 

Sajnos ennek a legkisebb kategóriának van egy nagyon jelentős hátránya, és egyben használhatóságának korlátja, a méretéhez, és raktérfogatához viszonyított nagyon alacsony hasznos terhelhetősége. Természetesen ez nem csak cégünk egyedi furgonjaira, hanem az összes 3500 kg-ig terhelhető furgonra igaz. Ennél nagyobb súlyhatár már a két tengelyes útdíjjal terhelt II. kategória, aminek költségei esetében, már mindegy hogy 7, 5 tonnás, vagy 18 tonnás az összterhelése, hiszen nagyságrendileg azonos költségű, és ezáltali díjazású kategóriába esnek. 

Tehát a mérsékelt áron költöztetni tudó furgonoknak, ami nem számít még tehergépkocsinak. csupán 800 kg a hasznos terhelhetősége, és ebből következik, hogy a nagy raktérfogat ellenére is, csak kis mennyiségű ingóság költöztetésére lehet alkalmas ez a kategória, nemzetközi költöztetések esetében. Így viszont ár/elköltöztethető ingóság viszonyában a legrosszabb kategóriává válik, hiszen általános ingóság esetében maximum 8 m3-t tud költöztetni, a 30 m3-s felépítménye ellenére. Ez a döbbenetes nagyság, csak Budapesten belül használható ki, ott is a kontroll állomások, és ellenőrző pontok jelenlegi hiánya miatt. A kis hasznos terhelhetőség magából az olcsó kategória jellegéből fakad, hiszen személykocsinak, a 3.5 tonna összterhelés alatti gépkocsik számítanak. Hogy ez a kategória elkerülje az egész Európára jellemző, tehergépkocsikra kivetet, nagyon magas díjazású (akár kilométerenként 37 euro cent) útdíjakat, bele kell férnie a 3500 kg összterhelési korlátba. Ebből következik, hogy a 2700 kg üres súlyú furgon, hasznos terhelhetősége, a csekély 800 kg.

Így viszont már, az elköltöztethető ingóság mennyiségét összevetve, az erre a kategóriára jellemző alacsony költöztetési árral, arányaiban drága kategóriává válik. Ez a kategória, a II. kategóriás költöztető tehergépkocsival elvégezhető költöztetés, 1/6 mennyiségét tudja elköltöztetni, nagyságrendileg fele költöztetési árban. Így a mennyiség, és az ár viszonylatában már nem ideális kategória, viszont ha az ügyfélnek az ingóság mennyisége ténylegesen a 800 kg súlyhatár alatt van, akkor a legkézenfekvőbb megoldás az I. kategória. 

Minden kedves érdeklődőnek számolni kell azzal, hogy Budapestet elhagyva az ellenőrzés valószínűsége komolyan fennáll, illetve már Magyarországon beépítésre kerültek az aszfalt burkolatba, az automata súlyellenőrző állomások, így a rakható térfogat nagyságát felülírja a maximum 800 kg hasznos terhelhetőség korlátja. Csak Bécsig két fix kontroll állomáson kell áthaladni a tehergépkocsiknak. Itt túlterhelés esetében a büntetések mértéke elképzelhetetlenül magas, akár több ezer EUR összegre is rúghat.

Túlterhelés esetén a büntetés mellé, még a túlsúlyra vonatkozó átrakodási kötelezettséget is kiszabnak.

Az I. kategóriában alkalmazott „furgonok” lehetősége, és kapacitása, nemzetközi költöztetések esetében nagyságrendileg 1 szobás, alul bútorozott lakások, albérletek költöztetése, maximum 800 kg raksúlyig.

Fontos figyelembe venni, hogy Magyarországon 2018. január 01.től rendszerbe áll, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer, illetve Európa országaiban a tehergépkocsikat országonként több helyen kiterelik, és teljes körűen ellenőrzik.


Az I. kategóriában cégünk a Franko-költöztetés által a nemzetközi viszonylatú költöztetésekre biztosított speciális költöztető tehergépkocsik a következők:


A Franko-költöztetés nemzetközi költöztetések elvégzésére 2 darab „I. kategóriás” speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított tehergépkocsival rendelkezik.

Mercedes-Benz Sprinter 313. – zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos felépítménnyel

Összterhelhetőség: 3,5 tonna

Hasznos raksúly:    800 kg !! hasznos terhelhetőség.

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 

                                                                                                                  5.1 m × 2.3 m × 2.5 m - 30 m3

Nemzetközi viszonylatú költöztetések esetében a súlyterhelhetőségének korlátja miatt maximum 1 szobás lakás költöztetését tudja elvégezni.

Szakértő, és gyakorlott diszpécsereink szívesen segítenek minden kedves érdeklődőnek, ha bizonytalan a nemzetközi költöztető tehergépkocsi kategóriák megválasztásában.
Franko-Költöztetés 

Cégjegyzékszám: 01 09 723012 

Bp. 1182. Regöly u. 8. 

Tel. : +36-1/290-33-80 

Fax : +36-1/291-09-95

Mobil : +36-20/9-552-669 

E-mail: info@frankokoltoztet.hu 

Web : www.frankokoltoztetes.hu

alakít„furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos rakható súly, tehát a Kérjen ajánlatot!


MINŐSÉGI KÖLTÖZTETÉSRE LENNE SZÜKSÉGE KORRKET ÁRON?

Kérjen ajánlatot, hogy megtaláljuk Ön számára a legjobb megoldást!