Töltés...

III. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított


III.          kategória 

12 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott egyedi felépítménnyel készült költöztető tehergépkocsi, 56 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 5. 000 kg.


Szóló, tehát nem pótkocsis speciális költöztető tehergépkocsi esetében, ez a kategória, már extra, és egyedi méret nagyságot képvisel. Hazánkban, tehát Magyarországon ilyen extra nagyméretű és rakfelületű, költöztetésre kialakított párnázott, dobozos tehergépkocsit, kizárólag cégünk, a Franko-költöztetés biztosít tisztelt ügyfelei részére. 

Nagyságának, és kihasználhatóságának előnye abból adódik, hogy ha a II. kategóriás (49 m3) költöztető tehergépkocsival végzett költöztetésnél, 7 m3-i ingóság nem férne fel az adott II. kategóriára, akkor nem kell egy pótkocsis szerelvényt igénybe venni, hanem ez az extra méretű III. kategóriás költöztető tehergépkocsi megoldja az ominózus költöztetést. 

Ha ez az extra raktérfogatú III. kategória, vagy az ennél még extrémebb IV. kategória (61 m3 – 2018. januárjától cégünk alkalmazásában) nem lenne, akkor pótkocsis, tehát négytengelyes költöztető szerelvényt kellene használni a 49 m3-es II. kategóriás kocsi lehetőségét, épp hogy meghaladó költöztetésekhez is, aminek a költségei, mint a, HU-GO, és az Európai autóút díjjak, üzemanyag fogyasztás igen nagyfokú költség növekedést, és ezáltali áremelést jelentene az ügyfelek számára.

Ennek a kategóriának járulékos költségei szinte azonosak az előző (II. kategória) kategóriáéval, így ha Ön a saját ingóságai mennyiségét felmérve, éppen csak szűknek találja az előző kategória (II. kategória-49 m3) költöztetési potenciálját, akkor megtalálta, a tökéletes, és ár/elköltöztethető mennyiség szempontjából a legjobb megoldást. 

Összefoglalva, a III. kategóriás költöztető tehergépkocsi, az extra, egyedi nagy rakteret biztosítva, maximum 5 - 10%-al (közötti) nagyobb szolgáltatási árért tudjuk biztosítani, mint a „II. kategóriás” költöztető tehergépkocsit. 

A „III. kategóriában”, a speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, burkolt, párnázott, dobozos raktérfogat extra méretű nagysága 56 m3-es. Ez a költöztető tehergépkocsi, egy fordulóval lehetővé teszi, nemzetközi költöztetések esetében, a 3 – 3.5 szobás lakások, komplett, egyszerre, egy fordulóval történő költöztetését is. Nagyon jó ár/érték arányban tud költöztetni, az ár, és a költöztethető mennyiség összevetésében tökéletesen jó megoldás. 

A szabályos, és megengedett raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget, ami ebben a kategóriában 5000 kg Európa közutjain sűrűn, és rendszeresen ellenőrzik.

Európában a tehergépjárművekre kirótt megtett kilométer alapú útdíj nagysága a tehergépkocsi (szerelvény) tengelyeinek száma, és a vontató EURO (környezetvédelmi) besorolása határozza meg.

Az útdíjak Franciaországban, Ausztriában, Szlovéniában, és Svájcban a legmagasabbak. Egy két tengelyes EUR 5 – ös tehergépkocsi ezekben az országokban 20 - 30 euro cent (közötti) kilométer díjért haladhat. Ha egy pótkocsit is húz a kéttengelyes költöztető tehergépkocsi, (V. kategória) akkor + 2 tengellyel növekedik a besorolása, és egyes országokban, mint például Ausztria, és Svájc megduplázódik a kilométer díj. 

Ugyanez a rendszer, a kissé mérsékeltebb árakat felszámító Németország, Olaszország, és Belgium útjain is.

A Magyarországi, HU-GO, Csehországi Premid D, és a Szlovák MI-TO jelenleg viszonylag olcsóbbnak számítanak az útvonaldíjak tekintetében. Magyarországon, egy két tengelyes tehergépkocsi 42 HUF/km díjért megy, míg pótkocsival 82 HUF/km a költség. 

Magyarországon 2018. január 01.től rendszerbe állt, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer.


Cégünk a Franko-költöztetés modern költöztető tehergépkocsiparkja, és ezáltali magas kocsinkénti EURO besorolása miatt ezeknél a nagyon magas tehergépkocsikra kivetett útdíjakon belül a legmérsékeltebb díjfizetést kapja, így ügyfeleink részére is az kerül felszámításra.A III. méretkategóriában cégünk, a Franko-költöztetés által a nemzetközi költöztetésekre biztosított speciális költöztető tehergépkocsi, a következő:


MERCEDES Atego 1224.  


Zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, ponyvás – felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna

Hasznos raksúly:    5.000 kg

A költöztetésre kialakított dobozos, párnázott, egyedi felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 8.65 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 56 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 2.5 – 3.5 szobás lakás, komplett nemzetközi költöztetése végezhető el, ezzel a speciális, extra méretű költöztető tehergépkocsival.


Szakértő, és gyakorlott diszpécsereink szívesen segítenek minden kedves érdeklődőnek, ha bizonytalan a nemzetközi költöztető tehergépkocsi kategóriák megválasztásában.


Franko-Költöztetés 

Cégjegyzékszám: 01 09 723012 

Bp. 1182. Regöly u. 8. 

Tel. : +36-1/290-33-80 

Fax : +36-1/291-09-95

Mobil : +36-20/9-552-669 

E-mail: info@frankokoltoztet.hu 

Web : www.frankokoltoztetes.hu


MINŐSÉGI KÖLTÖZTETÉSRE LENNE SZÜKSÉGE KORRKET ÁRON?

Kérjen ajánlatot, hogy megtaláljuk Ön számára a legjobb megoldást!