IV. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

IV. Kategória
Speciálisan költöztetésre kialakított dobozos felépítményű, és párnázott oldalfalú, egyedileg kialakított, extrán, és egyedülállóan nagy rakfelületű, 61 m3-es, 18 tonnás költöztető tehergépkocsi.

18 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott oldalfalú, emelőhátfalas egyedi felépítménnyel készült költöztető tehergépkocsi, 61 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 9. 000 kg.

Magyarországon egyedülálló, extra méretű, és felszereltségű szuper kategóriás egyedi költöztető tehergépkocsi, mely hazánkban csak nálunk a Franko-költöztetésnél rendelhető meg. A magyar költöztető piacon nincs párja, még csak alternatívája sem, egyedülálló a maga nemében. Ez a szóló, egyedileg épített költöztető tehergépkocsi, a nálunk sokkal nagyobb költöztetési kultúrával rendelkező nyugati országokban is kuriózumnak számit a méretét, és felszereltségét tekintve. És ami fontos mindezt 2 tengelyen teszi, tehát az Európa minden közútján a tehergépkocsikra kivetett nagyon magas megtett kilométer alapú útdíjakon belül, a legalacsonyabb díjtételekkel közlekedhet.

Cégünk mind a 33 éves belföldi, és nemzetközi költöztetési munkája, és annak minden gyakorlata benne van ebben a 2018 januárjában átvett szuper méretű, és felszereltségű, egyedileg kialakított költöztető tehergépkocsiban.

Erre a kocsira, és költöztetési potenciáljára minden igaz, amit a III. kategória esetében leírtunk, csak azt még megfejeli 5 m3-i többletingóság költöztetési lehetőségével.

49 m3 felett, ha az ingóságban vannak nehéz, régi, például stílbútorok, és ha a személyes ingóságok, dobozok tartalma nehéz, például sok a könyv, akkor biztosra vehetjük, hogy a III. kategória, melynek 5.000 kg a rakható hasznos terhelhetősége, már túlsúlyos lesz. A túlsúlyt nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik Európa közútjain, nagyon sűrűn ellenőrizve azt. A büntetés mértéke 10 % túlsúly esetében már több ezer EUR lehet, plusz átrakodási kötelezettséggel sújtva a kárvallottat.

Ez nem szabad, és nem is érdemes megkockáztatni. Eddig a nehezebb, és az 56 m3-t meghaladó ingóság mennyiség esetében egyetlen megoldás a pótkocsis V. kategória lett volna, ami 90 m3-t, és 11.000 kg-ot tud költöztetni egy fordulójával. Viszont annak a költsége a tengelyszám alapján működő tehergépkocsikat sújtó autóút díjjakkal, a közel duplán magasabb fogyasztással együtt, jelentős költség, és ezáltali munkadíj növekedéssel sújtotta, és terhelte az ügyfeleinket.

Ezzel a szuper IV. kategóriával ez elkerülhető, hiszen a hasznos terhelhetősége, az egyszerre költöztethető 61 m3-i ingóság szerint 9.000 kg lehet. Nehéz, és a másik két kategóriát kissé meghaladó mennyiségű ingóság esetében fantasztikusan egyedi, és költségkímélő megoldás ez a kategória.

Felszereltsége a költöztető felépítmény, doboz kialakítása, annak párnázottsága egyedülálló. Sokkal nagyobb kényelmet kínál dolgozóinknak is mind az utazás, mind a kötelező pihenő idők kivételénél. Ebből kifolyólag a gyakorlott, és pihent dolgozó kifogástalan munkájára teljes joggal számíthatunk. 

A IV. kategóriás költöztető tehergépkocsink legújabb technológiával, legsokoldalúbb felszereltséggel, egyedileg a költöztetések adta kihívásokra lett felkészítve. Ilyen minőséget, ilyen technikát Magyarországon csak a Franko-költöztetés biztosít a leendő megrendelőinknek.

Ennek a szuper méretű, és felszereltségű kategóriának járulékos költségei szinte azonosak az előzőekben bemutatott (II. kategória, és III. kategória) költségeivel, így ha Ön a saját ingóságai mennyiségét, és súlyát felmérve, éppen csak szűknek, vagy az 5000 kg-ot meghaladónak véli a köbméter, és a súlyadatokat, akkor megtalálta, a tökéletes, és ár/elköltöztethető mennyiség szempontjából a legjobb megoldást. 

Ez a IV. kategóriás speciális költöztető tehergépkocsit, tehát az extra nagy rakteret, és az extra nagy súlyterhelhetőséget, 5 - 10%-al (közötti) nagyobb szolgáltatási árért biztosítjuk, mint a „III. kategóriás” (56 m3-es) költöztető tehergépkocsit.

Összehasonlításképpen, a II. kategóriához képest 12 m3-el, és 4.000 kg-al több, és nehezebb ingóságot, tudd elköltöztetni alig 10 -15 %-al nagyobb költöztetési díj ellenében a most bemutatott IV. kategória. 

A „IV. kategóriában”, a speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, burkolt, párnázott oldalfalú, dobozos raktérfogat extra méretű nagysága 61 m3-es. Ez a költöztető tehergépkocsi, egy fordulóval lehetővé teszi, nemzetközi költöztetések esetében, a 3.5 – 4 szobás lakások, komplett, egyszerre, egy fordulóval történő költöztetését is. Nagyon jó ár/érték arányban tud költöztetni, az ár, és a költöztethető mennyiség, és a költöztethető ingóság súlya összevetésében egyedülállóan szuper, és hatékony megoldás. 

Európában a tehergépjárművekre kirótt megtett kilométer alapú útdíj nagysága a tehergépkocsi (szerelvény) tengelyeinek száma, és a vontató EURO (környezetvédelmi) besorolása határozza meg.

Az útdíjak Franciaországban, Ausztriában, Szlovéniában, és Svájcban a legmagasabbak. Egy két tengelyes EUR 5 – 6 -s tehergépkocsi ezekben az országokban 28 - 35 euro cent (közötti) kilométer díjért haladhat. Ha egy pótkocsit is húz a kéttengelyes költöztető tehergépkocsi, (V. kategória) akkor + 2 tengellyel növekedik a besorolása, és országonként az adott kéttengelyes díjhoz viszonyítva kétszeresére növekedik a már amúgy is jelentősen magas kilométerenkénti díj. 

Ugyanez a rendszer, a kissé a fenti országokhoz képest kissé mérsékeltebb árakat felszámító Németország, Olaszország, és Belgium útjain is.

A Magyarországi, HU-GO, Csehországi Premid D, és a Szlovák MI-TO jelenleg viszonylag olcsóbbnak számítanak az útvonaldíjak tekintetében. Magyarországon, egy kéttengelyes tehergépkocsi 55 HUF/km díjért megy, míg pótkocsival 98 HUF/km a költség. 

Magyarországon 2018. január 01.től rendszerbe állt, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer is, ami a túlsúlyos tehergépkocsik automatizált büntetését teszik lehetővé.

Cégünk a Franko-költöztetés modern költöztető tehergépkocsi parkja, és ezáltali magas kocsinkénti EURO környezetvédelmi besorolása miatt ezeknél a nagyon magas tehergépkocsikra kivetett útdíjakon belül a legmérsékeltebb díjfizetést kapja, így ügyfeleink részére is az kerül felszámításra.

A IV. méretkategóriában cégünk, a Franko-költöztetés által a nemzetközi költöztetésekre biztosított speciális költöztető tehergépkocsi, a következő:

DAF CF 320.

Zárt, burkolt, párnázott oldalfalú speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos felépítménnyel, és emelőhátfallal felszerelve. 

Összterhelhetőség: 18 tonna

Hasznos raksúly: 9.000 kg

A költöztetésre kialakított dobozos, párnázott, egyedi felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 9.1 m * 2.5 m * 2.7 m ~ 61m3

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 3.5 – 4 szobás lakás, komplett nemzetközi költöztetése végezhető el, ezzel a speciális, extra méretű költöztető tehergépkocsival.

Szakértő, és gyakorlott diszpécsereink szívesen segítenek minden kedves érdeklődőnek, ha bizonytalan a nemzetközi költöztető tehergépkocsi kategóriák megválasztásában.

Kapcsolattartás

Frankovics Ildikó

Frankovics Ildikó

Franko-Költöztetés

Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Székhely: 1182 Budapest, Regöly u. 8.

Hotorán Mihály

Hotorán Mihály
del