Töltés...

IV. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított


IV.          kategória 

18 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott emelő hátfalas egyedi felépítménnyel készült költöztető tehergépkocsi, 61 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 9. 000 kg.


Vadiúj, extra, egyedi, egyedül nálunk a Franko-költöztetésnél rendelhető, szuper felszereltségű, szuper méretű rakteret biztosító, nemzetközi költöztető tehergépkocsi. A magyar költöztető piacon nincs párja, még csak alternatívája sem, egyedülálló a maga nemében. Ez a szóló, egyedileg épített költöztető tehergépkocsi, a nálunk sokkal nagyobb költöztetési kultúrával rendelkező nyugati országokban is kuriózumnak számit a méretét, és felszereltségét tekintve. És ami fontos mindezt 2 tengelyen teszi, tehát a legalacsonyabb tehergépkocsikra vonatkozó útdíjakkal közlekedhet.

Cégünk mind a közel 30 éves munkája, és annak minden gyakorlata benne van ebben a 2018. januárjában átvett szuper méretű, és felszereltségű, egyedileg kialakított költöztető tehergépkocsiban.

Erre a kocsira, és költöztetési potenciáljára minden igaz, amit a III. kategória esetében leírtunk, csak azt még megfejeli 5 m3-i többlet ingóság elköltöztethetőségével, és annak lehetőségével. 50 m3 felett, ha az ingóságban vannak nehéz régi, például stílbútorok, és ha a személyes ingóságok, dobozok tartalma nehéz, például sok a könyv, akkor biztosra vehetjük, hogy a III. kategória, melynek 5.000 kg a rakható hasznos terhelhetősége, már túlsúlyos lesz. A túlsúlyt nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik Európa közútjain, sűrűn ellenőrizve azt. A büntetés mértéke 10 % túlsúly esetében már több ezer EUR lehet, plusz átrakodási kötelezettséggel sújtva a kárvallottat.

Ez nem szabad, és nem is érdemes megkockáztatni. Eddig a nehezebb, és az 56 m3-t meghaladó ingóság mennyiség esetében egyetlen megoldás a pótkocsis V. kategória lett volna, ami 90 m3-t, és 11.000 kg-ot tud költöztetni egy fordulójával. Viszont annak a költsége a tengelyszám alapján működő tehergépkocsikat sújtó autóút díjjakkal, a magasabb fogyasztással együtt jelentős költség, és ezáltali ár növekedéssel sújtotta, és terhelte az ügyfeleinket.

Ezzel a szuper kategóriával ez elkerülhető, hiszen a hasznos terhelhetősége, az egyszerre költöztethető 61 m3-i ingóság szerint 9.000 kg lehet. Nehéz, és a másik két kategóriát épphogy meghaladó mennyiségű ingóság esetében fantasztikusan egyedi, és költségkímélő megoldás ez a kategória.

Felszereltsége a költöztető felépítmény, doboz kialakítása, annak párnázottsága egyedülálló. Sokkal nagyobb kényelmet kínál dolgozóinknak is mind az utazás, mind a kötelező pihenő idők kivételénél. A gyakorlott, és pihent dolgozó kifogástalan munkájára teljes joggal számíthatunk. 

A IV. kategóriás költöztető tehergépkocsink legújabb technológiával, legsokoldalúbb felszereltséggel, egyedileg a költöztetések adta kihívásokra lett felkészítve. Ilyen minőséget, ilyen technikát Magyarországon csak a Franko-költöztetés biztosít a leendő megrendelőinknek.

Ennek a szuper méretű, és felszereltségű kategóriának járulékos költségei szinte azonosak az előzőekben bemutatott (II. kategória, és III. kategória) költségeivel, így ha Ön a saját ingóságai mennyiségét, és súlyát felmérve, éppen csak szűknek, vagy az 5000 kg-ot meghaladónak véli a köbméter, és a súlyadatokat, akkor megtalálta, a tökéletes, és ár/elköltöztethető mennyiség szempontjából a legjobb megoldást. 

Ez a magyar költöztető piacon egyedülálló, extra, egyedi nagy rakteret, és nagy súlyterhelhetőséget biztosító kategóriát maximum 5 - 10%-al (közötti) nagyobb szolgáltatási árért biztosítjuk, mint a „III. kategóriás” (56 m3-es) költöztető tehergépkocsit. Összehasonlításképpen, a II. kategóriához képest 12 m3-el, és 4.000 kg-al több, és nehezebb ingóságot, tudd elköltöztetni alig 10 -20 %-al nagyobb költöztetési díj ellenében a most bemutatott IV. kategória. 

A „IV. kategóriában”, a speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, burkolt, párnázott, dobozos raktérfogat extra méretű nagysága 61 m3-es. Ez a költöztető tehergépkocsi, egy fordulóval lehetővé teszi, nemzetközi költöztetések esetében, a 3.5 – 4 szobás lakások, komplett, egyszerre, egy fordulóval történő költöztetését is. Nagyon jó ár/érték arányban tud költöztetni, az ár, és a költöztethető mennyiség, és a költöztethető ingóság súlya összevetésében egyedülállóan szuper megoldás. 

Európában a tehergépjárművekre kirótt megtett kilométer alapú útdíj nagysága a tehergépkocsi (szerelvény) tengelyeinek száma, és a vontató EURO (környezetvédelmi) besorolása határozza meg.

Az útdíjak Franciaországban, Ausztriában, Szlovéniában, és Svájcban a legmagasabbak. Egy két tengelyes EUR 5 – ös tehergépkocsi ezekben az országokban 20 - 30 euro cent (közötti) kilométer díjért haladhat. Ha egy pótkocsit is húz a kéttengelyes költöztető tehergépkocsi, (V. kategória) akkor + 2 tengellyel növekedik a besorolása, és egyes országokban, mint például Ausztria, és Svájc megduplázódik a kilométer díj. 

Ugyanez a rendszer, a kissé mérsékeltebb árakat felszámító Németország, Olaszország, és Belgium útjain is.

A Magyarországi, HU-GO, Csehországi Premid D, és a Szlovák MI-TO jelenleg viszonylag olcsóbbnak számítanak az útvonaldíjak tekintetében. Magyarországon, egy két tengelyes tehergépkocsi 42 HUF/km díjért megy, míg pótkocsival 82 HUF/km a költség. 

Magyarországon 2018. január 01.től rendszerbe állt, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer.

Cégünk a Franko-költöztetés modern költöztető tehergépkocsi parkja, és ezáltali magas kocsinkénti EURO besorolása miatt ezeknél a nagyon magas tehergépkocsikra kivetett útdíjakon belül a legmérsékeltebb díjfizetést kapja, így ügyfeleink részére is az kerül felszámításra.


A IV. méretkategóriában cégünk, a Franko-költöztetés által a nemzetközi költöztetésekre biztosított speciális költöztető tehergépkocsi, a következő:


DAF CF 320.  


Zárt, burkolt, párnázott speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos felépítménnyel, és emelőhátfallal felszerelve. 

Összterhelhetőség: 18 tonna

Hasznos raksúly:    9.000 kg

A költöztetésre kialakított dobozos, párnázott, egyedi felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 9.1 m * 2.5 m * 2.7 m ~ 61 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 3.5 – 4 szobás lakás, komplett nemzetközi költöztetése végezhető el, ezzel a speciális, extra méretű költöztető tehergépkocsival.


Szakértő, és gyakorlott diszpécsereink szívesen segítenek minden kedves érdeklődőnek, ha bizonytalan a nemzetközi költöztető tehergépkocsi kategóriák megválasztásában.


Franko-Költöztetés 

Cégjegyzékszám: 01 09 723012 

Bp. 1182. Regöly u. 8. 

Tel. : +36-1/290-33-80 

Fax : +36-1/291-09-95

Mobil : +36-20/9-552-669 

E-mail: info@frankokoltoztet.hu 

Web : www.frankokoltoztetes.hu


MINŐSÉGI KÖLTÖZTETÉSRE LENNE SZÜKSÉGE KORRKET ÁRON?

Kérjen ajánlatot, hogy megtaláljuk Ön számára a legjobb megoldást!