Nemzetközi költöztetés? Mi többet nyújtunk!

Cégünknek nem csak mellék-, hanem fő profiljainak egyike a nemzetközi költöztetés. Mire vágyik mindenki, aki költözik? Olyan megbízható költöztető cégre, amely

  • minőségi munkát végez
  • alacsonyak az árai.

Ezt a két elvárást összhangba hozni nemzetközi költöztetés esetén nem könnyű. Egyértelmű, hogy magasabb színvonalú szolgáltatás nyújtásához elengedhetetlenek a nagyobb költségek, és ez bizony hatással van az árakra is.

A nemzetközi költöztetés összetett, bizalmi szolgáltatás.

Mik is az egyedi jellemzői és feltételei? Harmincéves tapasztalataink alapján szedtük össze Önöknek!

Speciális géppark: egyedi kialakítású teherautók

A speciális géppark olyan tehergépkocsikat (nem egyet!) jelent, amelyek kifejezetten a hosszú utakra, a költöztetés kihívásainak megfelelve lettek kialakítva.

A megfelelő költöztetőautó dobozos felépítményű, párnázott oldalfalú. Ez a kialakítás elengedhetetlenül fontos, hiszen csak ebben az esetben lehetséges a teljes rakfelületet teljes magasságában és szélességében bútorokkal vagy bedobozolt apróságokkal bepakolni.

Ezt a biztonságot megközelítőleg sem tudjuk elérni ponyvás gépkocsik használatakor. Raklapos áruk esetén tökéletes, hiszen ekkor racsnis spaniferekkel a raklapok a kocsi alsó részéhez vannak rögzítve. A bútorok, háztartási berendezések esetén viszont ezt nem megoldható, mert a ponyva, és maga a vasszerkezet is folyamatosan mozog, így csapkodja, üti az ingóságokat.

Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!
Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!
Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!
Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!

Éppen emiatt azok, akik általános áruszállításhoz rendelkeznek gépkocsikkal, és csak alkalmanként vállalnak költöztetést, nem tudják a teljes biztonságot garantálni. Nem véletlen, hogy tőlünk nyugatabbra nem is vállalhat költöztetést olyan cég, amelyik nem rendelkezik az erre a célra speciálisan kialakított autóval. Tény, hogy költöztetőautóval viszont a raklapos áruk szállítása nem megoldható, így értelme sincs a két szolgáltatást egymáshoz hasonlítgatni – sem árban, sem szolgáltatásban.

A költöztető autókat nehezebb feltörni

A nemzetközi költöztetés, bármilyen furcsán hangzik, nem veszélytelen szakma. A nemzetközi tehergépkocsi forgalmat szabályozó AETR rendelet szerint a napi kilenc órás vezetés után tizenegy órás szünetet kötelező tartani a sofőrnek. Hosszabb út esetén ezt az időszakot őrizetlen parkolókban töltik a gépkocsik. Sajnos már egy komplett bűnözői réteg specializálódott arra, hogy felnyitják a ponyvás teherautókat, és keresik a számukra értékes árukat

Így könnyen előfordulhat, hogy a szunyókáló sofőr nem veszi észre, hogy az Ön értékeit a kötelező alvásidő alatt ellopják. Ez azonban jól zárható dobozos teherautók esetén nem fordulhat elő. Egy professzionálisan kialakított költöztetőautó tehát teljes biztonságot garantál, mind minőségben, mind a lopásokkal szemben.

Géppark különböző gépkocsikkal, különböző igényekhez

A költöztető cégek már egy-két speciálisan kialakított teherautóval is képesek hosszabb távon talpon maradni. A Franko-költöztetés azonban tíz darab, öt eltérő méretkategóriájú dobozos, párnázott oldalfalú gépkocsival rendelkezik. Gépparkunk tagjai egymástól eltérőek, különböző méret-kategóriába tartoznak, így változatos igényeknek tudnak megfelelni – egy kis garzonlakás berendezési tárgyainak szállításához mást ajánlunk, mint egy családi ház ingóságainak költöztetéséhez.

Fontos, hogy a weblapunkon található költöztető tehergépkocsik Nemzetközi költöztető tehergépkocsik bemutatása mind a mi tulajdonunkat képezik. A fotók nem internetről lettek ollózva: referenciának is tökéletesek, hiszen a képeken mi szerepelünk munka közben.

Bútorok többrétegű csomagolása

Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.

A költöztetés nem csak abból áll, hogy az ingóságokat biztonságosan elszállítjuk egyik helyről a másikra. Az is beletartozik, hogy az árut olyan állapotba hozzuk, ami biztosítja, hogy rakodás és szállítás közben ne sérüljön meg.

Éppen emiatt cégünk gyakorlott személyzettel biztosítja a bútorok és egyéb ingóságok professzionális csomagolását is. Ebbe beletartozik, hogy - amennyiben szükséges - a bútorokat több rétegben, már a lakásban becsomagoljuk, illetve a bútorokat szét-, illetve összeszereljük. A bútorok csomagolása nálunk az alapszolgáltatás része, és több réteget jelent: filcek, zsugorfólia és légbuborékos fólia kombinációját.

Ez a csomagolás, főleg a hosszabb utakat jelentő nemzetközi költöztetés esetén elengedhetetlen. A rengeteg ingóságot ugyanis ahhoz, hogy elférjenek a gépkocsin, össze kell forgatni, több rétegben egymásra és egymás mellé pakolni olyan feszesen, hogy egységet képezzenek. Így teljesen egységben fognak mozogni szállítás közben a kocsi felépítményével. Mindehhez nagy fontos az alapos és biztonságos csomagolás!

Ráadásul nemzetközi költöztetés megrendelése esetén nem csak a bútorok be-, de a kicsomagolása is az alapszolgáltatás részét képezi. Sőt: hogy még egy terhet levegyünk az Ön válláról, a kipakolás után általunk leszedett felesleges csomagolóanyagot el is szállítjuk.

Felár mellett a bútorok és tárolók tartalmának csomagolását és dobozolását is vállaljuk. A megfelelő, jó minőségű csomagolóanyagot mi biztosítjuk hozzá. A kisebb ingóságok elhelyezését és kicsomagolását is vállaljuk, amennyiben erre igény van.

Ez csak kis része azoknak a kapcsolódó szolgáltatásoknak, amiket elvállalunk azért, hogy költözése minél egyszerűbb és zökkenőmentesebb legyen. Amennyiben egyedi kívánsága van, keressen minket, és megtaláljuk Önnek a megoldást!

Biztosítás: ami az általános áruszállításhoz megfelel, az itt nem működik!

Ennek az alábbi oka van. Általános raklapos áruszállítás esetén árukár-biztosítás és CMR-biztosítás megkötése szükséges.  Ez lehet, hogy tökéletes néhány raklap cukor esetén, de költöztetéskor nem az! A cukorról ugyanis van számla, egyértelmű és megbízható értéke van, de költöztetéskor, ingóságok esetében ez a legritkább alkalommal fordul elő. Éppen emiatt kár esetén ezek a biztosítások költöztetés esetén haszontalanok.

Cégünk, harmincéves múltjához és megbízhatóságához méltóan a nemzetközi költöztetésekre, illetve a használt lakossági ingóságokra érvényesíthető biztosítási formát kínál: egyedi-egyutas, egy összegre, és egy útra szóló, speciális biztosítás. Ennek megkötése esetén egy esetleges balesetben megsemmisülő ingóság - ingóságok szerint a megkötött összegre vonatkozóan, és annak megfelelően kártalanítja Önt a biztosítótársaság. Cégünk, a Franko-Költöztetés emellett pluszként biztosít egy alapösszegre vonatkozó biztosítást minden megrendelője számára.

Költöztetési szerződés

Ha a bútor kisebb sérülést szenved el a költöztetés során, azt a biztosító természetesen nem fizeti, hanem a szolgáltatónak kell azt rendeznie. A nemzetközi költöztetéseket nálunk mindig írásbeli szerződés előzi meg. A garancia és a felelősség kérdése is rögzítésre kerül. Így mind a szolgáltató, mind a megrendelő jogai és kötelességei le lesznek írva, így mind a két fél tisztában lesz azzal, mit vállal. Nálunk nem szoktak utólagos viták és nézeteltérések lenni!

Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.

A költöztetési szerződés azért is fontos, mert így Önnek nem kell előleget fizetnie! A minőségileg tökéletesen elvégzett munka után kerül kiegyenlítésre a számla. Így Ön mint megrendelő biztosítva lesz arról, hogy az általunk vállalt nemzetközi költöztetés le lesz bonyolítva, a tőlünk megszokott megbízhatóság és szakmaiság mellett. Erre garancia a Franko-költöztetés 30 éves létezése, és többezer, probléma nélkül elvégzett nemzetközi költöztetés.  

Az árakról még néhány szót

Az eddig felsoroltak alapján látható, hogy a nemzetközi költöztetés rengeteg kihívást tartogat. Talán sikerült megvilágítanunk ennek a minőségi és nagy bizalmat igénylő szakmának a követelményeit. Reméljük, érthető már, hogy miért tudnak olcsóbb áron vállalni az általános áruszállítással foglalkozó cégek, és miért érdemes mégis professzionális költöztető céget keresni ezekben az esetekben.

  • A speciális géppark,
  • a megbízható szakember-gárda,
  • a csomagolási feladatok elvégzése,
  • a kifejezetten költöztetéshez szükséges biztosítások,
  • az előre megkötött szerződés
  • mind-mind olyan többletbiztonságot adnak, amin nem érdemes spórolni!

Bármilyen belföldi vagy nemzetközi költöztetéssel kapcsolatos kérdése van, kérem, keressen minket bizalommal!

del