V. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

V. Kategória
Speciálisan költöztetésre kialakított dobozos felépítményű, és párnázott oldalfalú, egyedileg kialakított, a közutakon közlekedhető legnagyobb méretű, és rakfelületű, 90 m3-es, 21 tonnás költöztető pótkocsis szerelvény.

21 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, kialakítású, burkolt, párnázott oldalfalú pótkocsis szerelvény, 91 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 11. 000 kg.

A pótkocsis szerelvény az Európai közutakon a legnagyobb, és leghosszabb jármű a maga 17, 75 méterével, ami közlekedhet. Egy fordulójával ez a kategória az, ami a legtöbb ingóság költöztetését tudja megoldani. A 91 m3-es raktérfogat lehetővé teszi egy 4-6 szobás (közötti) lakás, családi ház egyszerre történő nemzetközi költöztetését is.

Hátránya, az extrém nagyságú Európai, és Magyarországi megtett kilométer alapú útdíjak, illetve a magas üzemanyag költség, a magasabb munkadíj költség, és a sok városra, településre vonatkozó behajtási korlátozás. 

A pótkocsis szerelvény 3 fős brigáddal ajánljuk ki. A három fő szállása, pihenési ideje megoldott az egyedileg kiépített 3 hálófülkével rendelkező nemzetközi költöztető szerelvényben.

Egy pótkocsis 91 m3-es költöztető szerelvény szakértő megrakodása, a bútorok több rétegben történő csomagolásával, levédésével együtt, a rakodási körülményeket figyelembe véve, 12 – 20 óra közötti időtartam is lehet.

Európában a tehergépjárművekre kirótt megtett kilométer alapú útdíj nagysága a tehergépkocsi (szerelvény) tengelyeinek száma, és a vontató EURO (környezetvédelmi) besorolása határozza meg.

Az útdíjak Franciaországban, Ausztriában, Szlovéniában, és Svájcban a legmagasabbak. Egy kéttengelyes EUR 5 – 6 -s tehergépkocsi ezekben az országokban 28 - 35 euro cent (közötti) kilométer díjért haladhat. Ha egy pótkocsit is húz a kéttengelyes költöztető tehergépkocsi, (V. kategória) akkor + 2 tengellyel növekedik a besorolása, és országonként az adott kéttengelyes díjhoz viszonyítva kétszeresére növekedik a már amúgy is jelentősen magas kilométerenkénti díj. 

Ebből kikövetkeztethető, hogy a közel 60 %-al emelkedő üzemanyag fogyasztás, és a közel 100 %-al növekedő útdíjak miatt, illetve a növelt személyzeti létszám következtében, a kéttengelyes kocsikhoz képest, magas díjakon tud dolgozni a 4 tengelyes pótkocsis szerelvény.

Visszatérve a megtett kilométer alapú útdíjakra, ugyanez a rendszer, a fenti országokhoz képest kissé mérsékeltebb árakat felszámító Németország, Olaszország, és Belgium útjain is.

A Magyarországi, HU-GO, Csehországi Premid D, és a Szlovák MI-TO jelenleg viszonylag olcsóbbnak számítanak az útvonaldíjak tekintetében. Magyarországon, egy kéttengelyes tehergépkocsi 55 HUF/km díjért megy, míg pótkocsival 98 HUF/km a költség. 

Magyarországon 2018. január 01.től rendszerbe állt, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer is, ami a túlsúlyos tehergépkocsik automatizált büntetését teszik lehetővé.

Cégünk a Franko-költöztetés modern költöztető tehergépkocsi parkja, és ezáltali magas teherkocsinkénti EURO 5 – 6 besorolása miatt, ezeknél a nagyon magas tehergépkocsikra kivetett útdíjakon belül a legmérsékeltebb díjfizetést kapja, így ügyfeleink részére is az kerül felszámításra.

Az V. kategóriában cégünk a Franko-költöztetés által a nemzetközi viszonylatú költöztetésekre biztosított speciális költöztető szerelvény a következő:

Pótkocsis szerelvény:

Összterhelhetőség: 21 tonna

Hasznos raksúly pót+gép együttesen: 11. 000 kg

hossz-szélesség-magasság:

Gépes /vontató/: 7,5 m × 2.5 m × 2.6 m ~ 49 m3

Pótkocsi: 6.6 m × 2.5 m × 2.5 m ~ 42 m3

Összes hasznos raktérfogat: 91 m3

Az „V. kategóriás” pótkocsis költöztető szerelvény (vontató+pót) nagyságrendileg egy 4-6 szobás lakás komplett elköltöztetésére add módot.

Szakértő, és gyakorlott diszpécsereink szívesen segítenek minden kedves érdeklődőnek, ha bizonytalan a nemzetközi költöztető tehergépkocsi kategóriák megválasztásában.

Kapcsolattartás

Frankovics Ildikó

Frankovics Ildikó

Franko-Költöztetés

Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Székhely: 1182 Budapest, Regöly u. 8.

Hotorán Mihály

Hotorán Mihály
del