Töltés...

V. kategória: Speciálisan költöztetésre kialakított

V.          kategória 


21 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, kialakítású, burkolt, párnázott oldalfalú pótkocsis szerelvény, 91 m3-es raktérfogattal. 

A hasznos terhelhetőség 11. 000 kg.A pótkocsis szerelvény az Európai közutakon a legnagyobb, és leghosszabb jármű a maga 17, 75 méterével, ami közlekedhet. Egy fordulójával ez a kategória az, ami a legtöbb ingóság költöztetését tudja megoldani. A 91 m3-es raktérfogat lehetővé teszi egy 4-6 szobás (közötti) lakás, családi ház egyszerre történő nemzetközi költöztetését is.

Hátránya, az extrém nagyságú Európai, és Magyarországi útdíjak, illetve a magas üzemanyag költség, magasabb munkadíj költség, és a sok városra, településre vonatkozó behajtási korlátozás. 

A pótkocsis szerelvény 3 fős brigáddal ajánljuk ki. A három fő szállása, pihenési ideje megoldott az egyedileg kiépített 3 hálófülkével rendelkező tehergépkocsiban.

Egy pótkocsis 91 m3-es költöztető szerelvény megrakodása, a bútorok csomagolásával, levédésével együtt, a rakodási körülményeket figyelembe véve, 12 – 20 óra közötti időtartam is lehet.

Európában a tehergépjárművekre kirótt megtett kilométer alapú útdíj nagysága a tehergépkocsi (szerelvény) tengelyeinek száma, és a vontató EURO (környezetvédelmi) besorolása határozza meg.

Az útdíjak Franciaországban, Ausztriában, Szlovéniában, és Svájcban a legmagasabbak. Egy két tengelyes EUR 5 – ös tehergépkocsi ezekben az országokban 20 - 30 euro cent (közötti) kilométer díjért haladhat. Ha egy pótkocsit is húz a kéttengelyes költöztető tehergépkocsi, akkor +2 tengellyel növekedik a besorolása, és egyes országokban, mint például Ausztria, és Svájc megduplázódik a kilométer díj. Ebből kikövetkeztethető, hogy 60 %-al emelkedő üzemanyag fogyasztás, és a közel 100 %-al növekedő útdíjak miatt, a két tengelyes kocsikhoz képest, magas díjakon tud dolgozni a 4 tengelyes pótkocsis szerelvény.

Ugyanez a rendszer, a kissé mérsékeltebb árakat felszámító Németország, Olaszország, és Belgium útjain is.

A Magyarországi, HU-GO, Csehországi Premid D, és a Szlovák MI-TO jelenleg viszonylag olcsóbbnak számítanak az útvonaldíjak tekintetében. Magyarországon, egy két tengelyes tehergépkocsi 42 HUF/km díjért megy, míg pótkocsival 82 HUF/km a költség. 

Cégünk a Franko-költöztetés modern költöztető tehergépkocsi parkja, és ezáltali magas kocsinkénti EURO besorolása miatt ezeknél a nagyon magas tehergépkocsikra kivetett útdíjakon belül a legmérsékeltebb díjfizetést kapja, így ügyfeleink részére is az kerül felszámításra.


Az V. kategóriában cégünk a Franko-költöztetés által a nemzetközi viszonylatú költöztetésekre biztosított speciális költöztető szerelvény a következő:Pótkocsis szerelvény:

Összterhelhetőség: 21 tonna

Hasznos raksúly pót+gép együttesen: 11. 000 kg

hossz-szélesség-magasság:

Gépes /vontató/: 7,5 m × 2.5 m × 2.6 m ~ 49 m3

Pótkocsi: 6.6 m × 2.5 m × 2.5 m ~ 42 m3

Összes hasznos raktérfogat: 91 m3

A „IV. kategóriás” pótkocsis költöztető szerelvény (vontató+pót) nagyságrendileg egy 4-6 szobás lakás komplett elköltöztetésére add módot.


Szakértő, és gyakorlott diszpécsereink szívesen segítenek minden kedves érdeklődőnek, ha bizonytalan a nemzetközi költöztető tehergépkocsi kategóriák megválasztásában.


Franko-Költöztetés 

Cégjegyzékszám: 01 09 723012 

Bp. 1182. Regöly u. 8. 

Tel. : +36-1/290-33-80 

Fax : +36-1/291-09-95

Mobil : +36-20/9-552-669 

E-mail: info@frankokoltoztet.hu 

Web : www.frankokoltoztetes.hu


MINŐSÉGI KÖLTÖZTETÉSRE LENNE SZÜKSÉGE KORRKET ÁRON?

Kérjen ajánlatot, hogy megtaláljuk Ön számára a legjobb megoldást!