Nemzetközi Blog

Remek költöztetés tippek, tanácsok

Remek költöztetés tippek, tanácsok

Ki az, aki ne használná ki a mások által adott tippeket, hasznos ötleteket, hogy ha arról van szó, akkor ne kelljen az egész életünket felpakolni és az új helyre költözni. Ha olyan emberek körében mozgunk, akik nem olyan régen költöztek, akkor tudod, hogy milyen nagy hasznát lehet venni ezeknek a tippeknek ahhoz, hogy megspóroljuk magunknak a költözéssel járó stresszt. A személyes tapasztalatok számtalan módon segíthetnek abba, hogy a költözés könnyebb és simább legyen. Olvassuk el ezeket a tanácsokat, és így garantáltan békésebb lesz a költözés.

Készítsünk el egy listát

Írj le mindent! Hidd el később meg fogod köszönni ezt. Mielőtt becsomagolnánk egy dobozt, hozzunk létre egy egyszerű nyilvántartási rendszert. Létrehozhatunk számítógéppel nyomtatott listát is, amire felírjuk, hogy melyik dobozban mi található. Számokkal jelöljük meg az egyes dobozokat, így a kipakolás sokkal könnyebb lesz. A lista mellett persze érdemes címkézni, színes tollakkal megjelölni, a dobozokat különféle szalagokkal átkötni és egyéb kellékekkel megjelölni. A költözés során ezek a mókásnak tűnő dolgok sokat fognak segíteni abban, hogy rendezetten lássuk a költözés egyes lépéseit.

Szerezz be rengeteg kelléket

Ne akard, hogy kétszer magyarázzam el, hogy mennyire sok dobozra lesz szükséged ahhoz, hogy az egész lakást be tudd pakolni. Sőt minél szellősebben tudod pakolni a dolgaidat, annál könnyebb lesz a költözés. Ráadásul a dobozokat a legtöbb esetben ingyen be lehet szerezni a különböző áruházaktól, boltoktól, éppen ezért ne féljünk kérni. Ha esetleg még sem tudunk egy áruházban kérni, akkor vásárolni is tudunk elég olcsón.

Hogyan pakoljunk a dobozba?

A kisebb dobozba: nehezebb tárgyakat pl. iratok, könyv, újság, prospektusokat… a nagyobb dobozokba könnyebb tárgyakat lehet pakolni.

- Szükséges, hogy a dobozok mindig tele legyenek pakolva, ki legyenek a rések tömve, így a doboz nem roggyan meg, stabil lesz. - Kérjük a doboz tetejének szintjéig pakoljanak, ne legyen „púpos” a doboz. - Ne pakoljon nehezebb dobozt másik tetejére. - Kérjük, ügyeljen arra, hogy a dobozba kerülő tárgyak ne legyenek nedvesek (pl. virág, élelmiszer), és ne ömölhessen ki belőlük semmi. - Ha törékeny tárgyat rak a dobozba, célszerű azt egy „törékeny” felirattal a doboz tetején a ragasztószalagon jelezni.

del