Nemzetközi Blog

Irány Toszkána, hogyan költözzünk ki Olaszországba?

Irány Toszkána, hogyan költözzünk ki Olaszországba?

Vannak az életünkben fordulópontok. Amikor abban a pillanatban úgy érezzük, hogy valami megváltozott. Esetleg megérintett. Felismerésre jutottunk. A külföldre költözés is gyakran egy ilyen ugrás tud lenni az élet trambulinján.

A mediterrán életérzés, a tengerparti hangulat, az olasz ételek és borok egy kiegyensúlyozott élet képét festhetik képzeletünk vásznára, de Toszkána vidékére egészen már turistaként érkezni, mint odaköltözni. Miért lesz számottevően nagy különbség és hogyan költözzünk ki gördülékenyen Olaszországba?

Lengyelországba költözés: mi lesz a legnagyobb kihívás?

Úti cél: Lengyelország – talán elővárakozásai még csak meg sem közelítik a feladatokat. A cikk egy egyszerű küldetéssel született meg: informálni az embereket, hogy túllépjenek a kliséken és jobban átlássák a Lengyelországba költözése teendőit.

Hasznos linkek a cikkben!

Lengyelországba költözés: mi lesz a legnagyobb kihívás?
5 teendő skandináv országba való költözés előtt

5 teendő skandináv országba való költözés előtt

A skandináv országok gyakori célok, ha külföldre költözés kerül terítékre. A jólét (valamint leginkább a jóllét), az életstílus és természetesen a természeti adottságok miatt.

De vajon megéri-e oda kiköltözni? Jobban érzik magukat ott mások? Hogy lehet kijutni? Mire kell figyelni? Íme néhány dolog, amire számítani kell és figyelembe kell venni, mielőtt összepakol és kiköltözik Skandináviába.

Hogyan költözzön Csehországba stresszmentesen?

Úgy fest Csehországba költözik? Vegyesek az érzelmek, izgalom és idegesség? Ez természetes.

Ez esetben hasznos lehet megismerni a kívánt célország adottságait és furcsaságait. Valamint az odaköltözés menetét is. Mi szükséges ahhoz, hogy a Csehországba költözés zökkentőmentes legyen és költséghatékony is? Útmutatót hoztunk, hogy ne stresszel legyen kikövezve az új élet fele vezető út.

Hogyan költözzön Csehországba stresszmentesen?
Szlovákiába költözés – teendők külföldre költözés előtt

Szlovákiába költözés – teendők külföldre költözés előtt

Miben különbözik az improvizáló, gyakran utólag bosszankodó külföldre költöző és a gördülékenyen „átköltöző” személy között? – ha eldöntötte melyik szeretne lenni a kettő közül, tegyen a célért: tudja meg hogyan tervezze meg a költözését olajozottan, épp Szlovákiába.

Hogyan érdemes költöztetőcéget választani, ha nem országhatáron belül, hanem nemzetközileg költözik a család?Tájékozódjon a szlovákiai útmutatónkból.

Spanyolországba költözés: irány Katalónia

Spanyolország naposabb, az élet ritmusa laza és kiegyensúlyozott, így nem meglepő, hogy egyre több magyar költözik át a világnak erre a részére.

Mi a helyzet Katalóniával? Mielőtt Spanyolországba költözne, fontos, hogy sok időt szánjon az országra, a bevándorlási törvényekre és mindarra, amit az ottani mindennapi életről tudnia kell. Az áruk és szolgáltatások árai például attól függően változnak, hogy hová megy.

Alábbi cikkünkkel abban szeretnénk segíteni, hogy jobban átlássa Spanyolországba költözése teendőit. Hasznos linkek a cikkben!

Spanyolországba költözés: irány Katalónia
Angliába költözés 2022-ben: költözési teendőlista

Angliába költözés 2022-ben: költözési teendőlista

Valahol máshol. Valahol nem itt.  Élni. Azt fontolgatja, hogy Angliába költözik? Homlokizzasztó küldetés. 2022-ben már a Brexit is megnehezíti a helyzetét. A külföldre költözés amúgy sem egyszerű folyamat.

Alábbi cikkünkkel abban szeretnénk segíteni, hogy jobban átlássa a saját Angliába költözése teendőit. Indulás előtt és érkezés után. Számos cikkajánlóval.

Dániába költözés – hogyan költözzünk ki?

Illatos pékségek, magas színvonalú egyetemek és nyüzsgő iparágak. Minden eddiginél többen költöznek Dániába élni, tanulni és dolgozni. De a Dániába költözés nem csak egy repülőjegy megvásárlásával jár együtt.

Dániába költözés – hogyan költözzünk ki?
Hogyan költözzön Spanyolországba?

Hogyan költözzön Spanyolországba?

Mi szükséges ahhoz, hogy a Spanyolországba költözés ne egy vagon ablakon kidobott pénz legyen, hanem valóban megérje belevágni? Hiába a jól hangzó élet, a lezsírozott munka és lakhely, ha odáig stresszel van kikövezve az új élet útja. Mire kell figyelni, intézni, hogy az élete áttranszportálhasson Spanyolországba?

del