Behajtási engedélyek biztosítása

Folyamatosan, és intenzíven növekszik a Magyarországi városokra, településekre, illetve azok egyes területeire szükséges, és vonatkozó behajtási engedély kötelezettségek száma. Ebben, európai viszonylatban is élenjár Budapest városa, amelynek tehergépkocsival igen kevés része megközelíthető, behajtási engedély kiváltása nélkül.

Az engedélyek kiváltása, beszerzése, sem egyszerű, hiszen csak egy cég jogosult az engedélyek kiadására Budapesten. Sajnos az is nehezíti az ügymenetet, hogy a megrendelés leadásától számított 3 munkanapon belül tudjuk csak kézhez kapni a szükséges engedélyeket. 

A Budapestre, illetve egyéb településekre vonatkozó behajtási tilalmak, természetesen, furcsának, és érthetetlennek tűnnek, egy költözködni kívánó, de csak személygépkocsival rendelkező ügyfélnek, hiszen Ő még nem találkozott, ilyen tiltásokkal. Cégünk a Franko-költöztetés regisztrál, régi ügyfele a BKK-nak (Budapesti Közlekedési Központ – az ominózus behajtási engedélyeket kiadó cég), így a behajtási engedélyek szükségességéről, az adott Budapesti kerület, adott térségének megfelelően, tudja értesíteni az ügyfelet az engedély szükségességéről, illetve tudja intézni annak beszerzését, és kiváltását is.

Behajtási engedélyek biztosítása nemzetközi költöztetések esetében.

Nemzetközi költöztetés esetében a Budapestre, és egyes vidéki településekre vonatkozó engedélyek kiváltását, szükséges beszerzését cégünk intézi. Ennek költségét beépítjük ajánlatunkba, így az adott területre érvényes behajtási engedélynek sem a kiváltása, sem az ára, a már megadott ajánlaton felül értendően, nem terheli ügyfeleinket.

A külföldi címek esetében ügyfelünknek kell a helyi illetékes hatóságnál megérdeklődni, hogy az adott város, község, és annak adott területe, illetve a rakodás ideje alatti parkolás, engedély köteles tevékenységnek minősül e.  

Luxembourg esetében, az általános gyakorlattól eltérően, nem az költözködni kívánó lakos, ügyfél rendelheti meg az engedélyt, hanem a költöztetést végző cégnek kell azt megtennie. Természetesen ebben az esetben cégünk elvégzi az adott behajtási, és parkolási engedély kiváltását, de annak járulékos költségei ügyfelünket terheli, az ajánlatban megadott összegen felül. 

Nemzetközi költöztetések esetén, a behajtási, és parkolási korlátozásokat, nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert annak, nagyon komoly anyagi következményei lehetnek. A büntetési tételek sok esetben több száz, vagy ezer EUR értéket is elérhetnek, amelyet áthárítunk a Megrendelőre.

Budapesten kívüli, vidéki városok, települések esetében végzett nemzetközi költöztetéseknél nehezebb az engedélyek lekérdezése, illetve azok szükséges kiváltása. Általában nincs külön erre szakosodott önkormányzati, kizárólagos megbízással rendelkező cég, mint Budapesten, így általánosságban a helyi önkormányzatok adnak felvilágosítást az engedélyek szükségességéről, és szükség szerint végzik el a kiadásukat is. Ezért minden vidékről külföldre, vagy külföldről vidékre költöző ügyfelünknek érdemes érdeklődnie az adott magyar település helyi önkormányzatnál, a parkolási, és behajtási engedélyek szükségességéről. Természetesen, ha erre nincs módja, vagy ideje, és lehetősége ügyfelünknek, akkor ezt a Franko költöztetés diszpécserei megteszik, és szükség szerint kiváltják az engedélyt. Ebben az esetben az engedély ára, és kiváltásának munkaköltsége felszámításra kerül, amely együtt fizetendő a nemzetközi költöztetés munkadíjával.

A nemzetközi költöztetések esetében felmerülő behajtási engedélyekről, azok kiváltási metódusáról szívesen, és részletekbe menően tájékoztatják diszpécsereink.

img_4336-tb.jpg

Kapcsolattartás

Frankovics Ildikó

Frankovics Ildikó

Franko-Költöztetés

Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Székhely: 1182 Budapest, Regöly u. 8.

Hotorán Mihály

Hotorán Mihály
del