Bútorok csomagolása, előkészítése

Bútorok csomagolása, előkészítése nemzetközi költöztetéshez.

Egy nemzetközi költöztetésnél a legfontosabb elvárás a megrendelő részéről, hogy a költöztetendő ingóságok sérülésmentesen kerüljenek át, az egyik országban lévő címről, a másik országban lévő címre. Sajnos Magyarországon a nemzetközi költöztetés, mint szakma nem alakult ki, legtöbben úgy gondolják, vagy inkább úgy szeretnék gondolni, hogy elég két haver, és egy akármilyen ponyvás általános áruszállítást végző teherkocsi, és hipp hopp megoldódik a gond, letudtuk a nemzetközi költöztetést. Természetesen később szembesülnek majd a tényekkel, és rádöbbennek, hogy ez bizony egy összetett, bizalmi szakma, ami egyedi, költöztetésre kialakított tehergépkocsikat, gyakorlott hozzáértő személyzetet, és megfelelő profi felszerelést igényel.

Egy baráti segítséggel végzett nemzetközi költöztetés valószínűleg jó pár sérülést, összességében, a minőséghez képest nagy költséget, és utána rengeteg bosszúságot, és fáradságot okoz. Egy ismerős segítőt etetni, itatni kell, a szívességét viszonozni illik, a sérüléseket javítatni kell, és ha mindezek költségét, időigényét összevetjük egy professzionális nemzetközi költöztetés komplett árával, bizony rájövünk nem biztos, hogy jó üzletet kötöttünk. Ha a kocsi valami általános áruszállítást végző vállalkozóé, cégé, és a fel, majd a lerakodó személyzetet béreljük egy helyi cégtől, vagy a megrendelő végzi maga, akkor egy másik probléma merül fel. Értelemszerűen a személyzet már egy plusz költség, ami kétszer is megjelenik, de hol van a bútorok levédéséhez szükséges csomagolóanyagok megléte, és hol van a nélkülözhetetlen párnázott dobozos tehergépkocsi, amik nélkül teljesen bizonytalan a nemzetközi költöztetés végső kimenetele.

Image

És akkor nem beszéltem az ügyfél fáradságáról, és idegi leterheltségéről, későbbi bosszúságáról. De az anyagiakon felül, ezen írásunk elején leírt legfontosabb kritériumnak, a sérülés mentességnek, nagy valószínűséggel, a baráti költöztetés, vagy egy általános áruszállítást végző fuvarozó, „költöztetése” sem tud megfelelni.

A Franko-költöztetés 33 év gyakorlatával, és több tízezer elvégzett költöztetés rutinjával, bevezetett, és a nemzetközi költöztetéseknél kivétel nélkül használja, egy a bútorok levédését, csomagolását, tehát a teljes sérülésmentességét szolgáló, és garantáló módszert, eljárást.

A bútorokat még a felrakodó helyen, a lakásból, vagy házból történő kiszállítás előtt tökéletesen, több rétegben becsomagoljuk, a cégünk által biztosított egyedi burkoló anyagokba. A nemzetközi költöztetéseknél, ez egy sokkal kifinomultabb, részletesebb, alaposabb, biztonságosabb, és több csomagoló anyagot igénylő módszer, mint amit belföldi költöztetések esetében alkalmazunk. A nemzetközi költöztetéseknél az út hossza indokolja az extra védelmet, amit tökéletesre egészít ki, az egyedi párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsik együttes alkalmazása.

Mivel cégünk a Franko-költöztetés teljes garanciát vállal az általa okozott, látható külső mechanikus sérülésekre, nemzetközi költöztetés esetében is, a bútorok teljes körű csomagolása, előkészítése kiemelt része a munkánknak, tehát a nemzetközi költöztetés munka folyamatának.

A felrakodó címre történő megérkezés után, első lépésben a szekrényeket, bútorokat a nemzetközi költöztetésre, tehát a hosszútávon várható mozgatásra, mozgásra előkészítjük. A szekrénysorokat mozgatható egységekre bontjuk, a mozgó részeket, mint polcok, akasztók kiszedjük, külön levédjük a fogantyúkat, kilincseket, és ezeket külön csomagoljuk is. Utána egy alap fóliás védelmet húzunk a bútorra, így főleg a lakozott, politúrozott bútorokat védjük a következő filces védelem, és az esetleges bútoron lévő por kölcsönhatásából eredő karcolásoktól. Ezt követően több réteg filccel vonjuk be a bútorokat, és annak fix, stabil rögzítését, egy újabb réteg fóliával tesszük meg. Nagyon kényes bútorok esetében még egy külső légbuborékos védelmet is készítünk, így ezek a drága bútorok a dobozos párnázott oldalfal, és a több rétegű csomagolásnak megfelelően teljes biztonsággal jutnak el az új címre.

Ezt követően kiszállítjuk a párnázott oldalfalú, dobozos költöztető tehergépkocsihoz az előkészített bútort, majd a „pakker” (kocsin rakodó munkatárs) feszesen, minden lehetséges külön mozgást megakadályozva, és kizárva elhelyezi azt a költöztető felépítményen.

A bútor kialakítása, és kényességi foka szerint, a már eleve tripla védettséget kapott ingóságot, a pakker, a költöztető kocsi rakfelületén belátása szerint még egy pokrócos védelemmel láthatja el.

A bútorok ingóságok felépítményen történő elrakodása akár egymáson, a kirakós szabályainak megfelelően, a teljes keresztmetszetet kihasználva történik. Teljesen levédve, szorosan, minden mozgást megakadályozva, és ezzel ingóságait, a több ezer kilométer alatt ért folyamatos rezonancia ellenére, garantáltan sérülésmentesen juttatjuk el az adott ország lerakodó címére.

Ilyen védettség, és előkészítés mellett, megnyugodhat minden cégünktől, nemzetközi költöztetést megrendelő ügyfél, mert ingóságai a nemzetközi költöztetések esetében, teljes biztonsággal, és ugyanabban a megszokott állapotban jutnak el régi otthonából, az új otthonába. Egyedülálló nemzetközi költöztetés piacán, a Franko-költöztetésnek az előkészítést, és bútorok csomagolását, az alap költöztetési csomagunkban is nyújtó védelme.

Nyugodt, biztonságos, sérülésmentes nemzetközi költöztetést, és mindezt a komplett és professzionális költöztetés szabályainak megfelelően, hazánkban nagyon kevesen tudják magas színvonalon megtenni. Cégünk a Franko – költöztetés már 33 éve törekszik komplett, és tökéletes nemzetközi költöztetések biztosítására. Szakmaiság, gyakorlat, speciális költöztető gépkocsipark, profi személyzet, és a vonatkozó garancia, és felelősségvállalás nélkül nem érdemes a nemzetközi költöztetést, vállalkozói szinten végezni. A Franko-költöztetésnél ezt tudjuk, és azt valljuk, hogy hosszútávban gondolkodva, csak a jó, és számon kérhető munkának van értelme, és létjogosultsága. Ingóságai nemzetközi költöztetését nyugodtan bízza cégünkre, mert garantáljuk, nem fogja megbánni.

Ha további kérdései lennének magáról a nemzetközi költöztetés menetéről, bútorok levédéséről, garancia vállalásunkról, akkor felkészült diszpécsereink, nagy szaktudásukkal, és tapasztalatukkal, szívesen állnak rendelkezésére.

Kapcsolattartás

Frankovics Ildikó

Frankovics Ildikó

Franko-Költöztetés

Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Székhely: 1182 Budapest, Regöly u. 8.

Hotorán Mihály

Hotorán Mihály
del