Belföldi Blog

Vajon mennyire kell reziliensnek lennünk egy költözés során?

Vajon mennyire kell reziliensnek lennünk egy költözés során?

Ha feltenném azt a kérdést, hogy mennyire tud alkalmazkodni a változáshoz?  – mit felelne rá?

A legtöbben a választ csupán sejtjük. Vagy hatalmas hévvel és optimistán vágjuk rá: „ohh, hát én rugalmas vagyok”.

Majd, amikor a szemeink előtt megjelenik, hogy miként is reagáltunk arra, amikor a vízszerelő visszamondta az időpontot, a főbérlőnk felmondta a szerződést hirtelen, vagy egy hete dolgoztunk egy projekten és az utolsó pillanatban borult minden és a nyaralásunk úticélja is változik néhány nappal a tervezett utazás napja előtt; nos, akkor húzzuk a szánkat, hogy khm, háát…hogy is van ez?!

Ha reziliensek vagyunk, akkor boldogabbak is?

Amikor nem esünk kétségbe egy adott szituáció láttán, tehát kevesebb stresszhormont is termelünk, könnyedséggel oldjuk meg a helyzetet; a reziliencia, a személyiségünk rugalmas alkalmazkodóképességét használjuk.

Egy szempillantás alatt visszanyerjük korábbi, kiegyensúlyozott állapotunkat, nehéz élethelyzetek átélése után is. Rugalmasan állunk rá a változott lehetőségekre, tehát fejlődni és haladni fogunk a tervünkben, eseményben az életünkben.

Mert semmi sem akadály vagy probléma lesz, hanem egy lehetőség. Valahogy gördülékenyebb lesz minden, mintha tenger sok időt arra vesztegetnénk el, hogy azon bosszankodunk, hogy megint változtatni kell?!

Amikor viszont nem kell lenyelni a békát a költözés során: ne legyen reziliens

Habár az élet minden területén célszerű reziliensnek lenni, nem is beszélném le Önt e sikert garantáló képességről.

Azonban vannak olyan élethelyzetek, amikor nem kell reziliensnek lennünk. Még ennél is pontosabban fogalmazzak, nem kell megvárnunk, hogy a reziliencia képességét a gyakorlatba ültethessük.

A költözés során ugyanis számos olyan részterület van, amivel nem kell megalkudnunk.

  1. Az ajánlatkiadásban lefektetett információkhoz, ígéretekhez mindig ragaszkodjunk. 

Ha időben kezdi el a csomagolandó anyagok és bútorok listáját összeírni, pontosabban tud a költöztetőcégek felmérő kérdésére válaszolni. Az ajánlat is pontosabb lesz.

A mást mondtak és mást kérnek árak elkerülhetőek, ha a költöztetőcégnél (cégünknél így zajlik) előzetes felmérés zajlik (kérdéseink vagy akár személyes felmérés révén) így nem fog meglepetés fogadni minket a helyszínen, a fizetendő összeg pedig nem fog változik az előzetesen lefixált összeghez képest.

A papírmunka részét képezi nálunk külföldi, azaz nemzetközi költöztetés esetén a pontos csomaglista és egy CMR (nemzetközi fuvarokmány) elkészítése is. A költöztetés úgy zajlik, hogy a brigádvezetőnk egyezteti Önnel a munkalapon leírt árakat az Ön által „már megismert” árakkal, így nem lesznek kényelmetlen szituációk és bosszúságok a költözés végén.

A költöztetés árajánlata nálunk komplex. Telefonos elérhetőséget is kérünk, az információk pontosítása érdekében.

  1. Az ingóságaink védelme során sincs megalkuvás

Cégünk egyedi és speciális tudással, kiemelkedő szakmai színvonallal, speciális költöztető tehergépkocsikkal és erre a fizikai munkára „szakosodott” munkatársakkal végzi mind a belföldi mind a külföldi, azaz nemzetközi költöztetés.

A dobozos felépítményű nemzetközi költöztetésre szakosodott tehergépkocsi belül párnázott oldalfalakkal rendelkeznek, a védelem érdekében. Kifejezetten a költöztetés összetett munkafolyamataira van kialakítva.

Tehát amikor az értékei, ingóságai a gépkocsira kerülnek, a felépítményen dolgozó kolléga egy kirakós darabjaként rakja fel őket, tökéletesen kihasználva a költöztető tehergépkocsi rakható és teljes köbméterét.

Majd az ingóságok légbuborékos fóliába, több réteg filcbe kerülnek (vastag steppelt szövetanyag), így biztosítva azt, hogy egymás szomszédságában szorosan egymás mellett utazhassanak.

Minden ingóság darabja mozdulatlanul utazik, egy ponyvás kocsis utazással ellentétben, ahol a mozgó vasszerkezet révén folyamatosan nagy mozgásnak ütődésnek vannak kitéve.

  1. Egyetlen dolgot nem adhatnak vissza Önnek a szolgáltatók: az idejét.

Munkatársaink a munkájukat és szakmánkat tisztelik annyira, hogy bejelentett és állandó munkaviszonyban foglalkoztatjuk őket. Hiszen a legnagyobb elkötelezettséget és kizárólagosságot is így érhetjük el.

Ők azok, akik elvégzik a felrakodást, bútorok becsomagolását és az anyagok kezelését, amivel tárgyait és bútorait védik. Méghozzá a megbeszélt időre érkezve.

Ezért kiválasztásuk mögött rengeteg figyelem és bizalmi elemek is részt vesznek. Lajhár tempó helyett már rutinosan végzik a munkájukat.

Legyen reziliens minden élethelyzetben, de ragaszkodjon azokhoz az elvárható igényekhez, amit már egyszer megígértek Önnek. Mi megelőzzük, hogy a költözés folyamatában meg kelljen nyomnia a restart gombot.

del