Nemzetközi Blog

Hogyan költözzön Spanyolországba?

Hogyan költözzön Spanyolországba?

Mi szükséges ahhoz, hogy a Spanyolországba költözés ne egy vagon ablakon kidobott pénz legyen, hanem valóban megérje belevágni? Hiába a jól hangzó élet, a lezsírozott munka és lakhely, ha odáig stresszel van kikövezve az új élet útja. Mire kell figyelni, intézni, hogy az élete áttranszportálhasson Spanyolországba?

Magyarországról Spanyolországba költözni nem megerőltetőbb, mint Németországba vagy Franciaországba.

Azonban nem is egyenló azzal, mint amikor autóba ugrunk és végigviszünk egy kevésbé pihentető nyaralást a gázpedálon szobrozva.

Egy-két-hááá országgal odább költöztetjük az életünket.

Cakk-pakk.

Nagyon sok csodálatos oka van annak, hogy Spanyolországba költözzön, mint például a gyönyörű városok, a gazdag kultúra, a magas életminőség, a viszonylag alacsony megélhetési költségek (békeidőben), a sokak által csúcsminőségnek tartott egészségügyi ellátás.

Mennyivel él jobban egy átlagos spanyol a magyarnál?

Magyarosi Csaba videóit rengetegen szeretik.

Ebben a videóban azt mutatja be, hogy (békeidőben) az élelmiszerárak mennyire az itthonihoz hasonlóak, azonban odakint 520 ezer Ft-ra jön ki egy nettó átlagkereset.

A spanyolok háromszor többen keresnek, mint mi. Nézzük meg az árakat a boltban, aztán hogy mennyit keresnek a helyiek. Aztán essen le az állunk!

De mi más miatt szerethet bele egy magyar Spanyolországba?

A kontinens ezen nyüzsgő szeglete valóban mindenki számára tartogat valamit. A lélegzetelállító táj, a kiváló ételek és természetesen a hagyományos (kissé olaszos) laza életmód miatt egyre többen hívják büszkén Spanyolországot új otthonuknak.

Mielőtt azonban sátrat verne az Ibériai-félszigeten, van egy-két dolog, amelyet figyelembe kell vennie jóval azelőtt, hogy Spanyolországba költözne.

 • Mit kell tudni, mielőtt Spanyolországba utazik?
 • Hogyan költözzek Spanyolországba?
 • Mire ügyeljen, ha megérkezik Spanyolországba?

A külföldre költözés rengeteg kemény munkát, tervezést és elkötelezettséget igényel

Ne tévessze meg Önt a matadorok látványa, a homok, az ízletes ételek és sangria híres triója. Álmodik arról, hogy a galíciai tengerparton ébred a hullámok zajára? Vagy talán jobban szereti Madrid elegáns Salamanca negyedének nyüzsgését? Minden vágya lakóhelyként egy andalúziai domboldali villa?

Ha Spanyolországba költözik, fontos, hogy egy kicsit mélyebben nézzen bele az életbe potenciális új otthonában.

Spanyolországba költözés

A költözés stresszes és gyakran költséges is lehet. Ahhoz, hogy a Spanyolországba költözés zökkenőmentes legyen, használjon csekklistát:

 1. Végezzen kutatómunkát Spanyolországgal kapcsolatban.
 2. Döntse el, hol szeretne élni, hol szeretne dolgozni és pályázza meg az állást.
 3. Készítsen olyan költségvetést, amely megfelel a megélhetési költségeknek.
 4. Ismerje meg a bevándorlási engedélyek és a spanyol tartózkodási engedély megszerzésének feltételeit.
 5. Fordítassa le és legalizáltassa a dokumentumokat, mielőtt Spanyolországba érkezik.
 6. Szervezze meg a költözést.
 7. Megérkezéskor szerezze meg a tartózkodási engedélyét, jelentkezés a városházán, szerezze meg a NIE számát. Itt olvashat róla bővebben.
 8. Jelentkezzen egészségbiztosításra, a gyermekeknek iskolai ellátásra.
 9. Nyisson egy spanyol bankszámlát, szerezzen be egy helyi SIM-kártyát, jelentkezzen biztosításra.
 10. Regisztráljon adófizetéshez Spanyolországban és plusz tipp: cserélje ki a jogosítványát.

Mindaddig, amíg rendelkezik érvényes jogosítvánnyal (18+), az érkezését követő hat hónapig vezethet az országban. Ehhez azonban elegendő gépjármű-biztosításra lesz szüksége.

Rengeteg „friss” Spanyolországba költöző úgy dönt, hogy megköti a magán egészségbiztosítást, mielőtt megérkezik az országba. És szerencsére Spanyolországban számos globális egészségbiztosítási szolgáltató áll rendelkezésre, köztük:

Allianz

Cigna Global

Globalitás

Hová és költözzön, mit vegyen számításba?

Számos Spanyolországba költöző személy a tengerparti Barcelona vagy a főváros, Madrid felé veszi az irányt. Általában ezek a városok kínálják a legtöbb munkalehetőséget (főleg, ha angolul beszélő munkakört keres).

A diákok itt informálódhatnak a spanyol egyetemekről és arról, hogyan szerezhetnek szakmai gyakorlatot.

A legjobb spanyol cégek (munkahelyek) listáját pedig itt találhatja. (Tekintse meg az átlagos fizetést Spanyolországban.)

Mi kell ahhoz, hogy külföldiként saját vállalkozást nyisson Spanyolországban? Itt találja az információkat.

Beszéljünk a költözés napjáról

Kérdezzen meg bármely tapasztalt „spanyolba költözőt”, el fogják mondani Önnek, hogy a külföldre költözés egyik legnagyobb kihívása az, hogy holmiját új otthonába vigye.

Nem csupán néhány bőrönddel indul útnak, hanem az egész életével.

Ha egy kéthetes spanyolországi nyaralás is fejtőrést okoz a pakolást illetően, gondoljon bele, ha az utolsó értékes és akár családi örökségnek számító bútorokkal kell nekiindulni a több ezer km-nek.

Költöztetés Spanyolországba

Ha pedig Spanyolországba költözteti életét, a költöztetés folyamata attól függ, honnan érkezik az ember és mit szeretne szállítani.

Szerencsére Magyarországról néhány dolog elköltöztetése egy másik európai országba (adott esetben Spanyolországba) sokkal könnyebb, mint egy egész háztartás áthelyezni Ausztráliából.

Azonban az egyik fájdalommentes módja annak, hogy egy kicsit gördülékenyebbé tegye az áthelyezési folyamatot, ha jóval idő előtt megvizsgálja a lehetőségeket.

Érdemes egyeztetni egy nemzetközi költöztetésben jártas céggel is, amely segíthet a költözés minden lépésében.

kulisszatitkok a külföldre költözése kapcsán

Technikai kulisszatitkok a külföldre költözése kapcsán

Ha látott már költözést életében valaha, akkor látta, hogy különböző kisteherautókkal és ponyvás szerkezetekkel állnak a házak előtt és 1-2-3 körrel szépen elszállításra kerülnek a bútorok.

Nos, ezt a képet egy külföldi költözésnél jobb, ha kitörli a fejéből.

A szomszédok Önnél nem fogják látni, hogy hány fő fér el az étkezőasztalánál.

Egy külföldi költözésnél nem mozog a ponyvát tartó vasszerkezet, mert nincs olyan.

Több mint 20 éve végzünk nemzetközi költöztetéseket.

Ami szükséges hozzá:

 • egyedi és speciális tudás,
 • magas szakmai színvonal,
 • spéci költöztető tehergépkocsik,
 • és erre a munkavégzésre „szakosodott” munkatársak. És persze rengeteg gyakorlat.

A profizmus jelei egy költöztetőcégnél egy külföldre költöztetés esetében

Egy nemzetközi költöztetés területére biztosított tehergépkocsik kizárólag dobozos kivitelűek lehetnek.

A dobozos felépítmény különlegessége, hogy belül párnázott oldalfalakkal rendelkezik.  Kifejezetten a költöztetés összetett munkafolyamataira van kialakítva.

Cégünknél például öt különböző méretkategóriát biztosít.

Ezáltal egy fordulóval el tudjuk végezni, akár az 1 szobás és akár a közel 5-6 szobás lakások költöztetését is. Ezek menet közben is feltörhetetlenek.

A költöztetés elején nálunk a brigádvezetőnk egyezteti Önnel a munkalapon leírt árakat az Ön által „elmentett” árakkal (amit megadtunk Önnek), tehát a munka végeztével sincsenek kényelmetlen szituációk.

Spanyolország

A nemzetközi költöztetés EU-s tagországokon belül teljesen úgy történik és ugyanaz a folyamata, mintha Magyarországon belüli költöztetést végeznénk.

De mégis van néhány pont, aminek hanyagolása egy külföldre költözésnél vízválasztó lehet.

Ilyen:

 • A dobozos felépítményű költöztető tehergépkocsi. A költöztetendő ingóságok ment közben sem mozognak. Egy dobozos kivitelt nem lehet felvágni, ellenben egy ponyvás kocsit egyszerűbb kifosztani.
 • A költöztetési ingóságoknak rakodási metódusa. Amikor az értékei, bútorai, ingóságai a gépkocsira kerülnek, a felépítményen dolgozó kolléga úgy rakja fel, mint egy kirakós darabjait. Tehát a költöztető tehergépkocsi rakható és teljes köbmétere kihasználásra kerül. Önnek is gazdaságos.
 • Az ingóságok légbuborékos fóliába, több réteg filcbe (ez egy vastag steppelt szövetanyag) kerülnek becsomagolásra. Így egymás szomszédságában szorosan egymás mellett utazhatnak. Mozdulatlanul utaznak. A sérülések elkerülhetőek.
 • Cégünk a sérülések ellen komplett garanciát adó csomagolási és költöztetési szolgáltatást is nyújt.
 • Állandó munkaerő, bejelentett brigád hivatásszerűen végzi a nemzetközi költöztetést. A legmegbízhatóbb, legrutinosabb munkatársak, akik kiérdemelték belföldi költöztetéseknél, hosszú éveken keresztül végzett alapos és kifogástalan munkájukkal, hogy külföldi munkavégzésben vegyenek részt. Értik a dolgukat.

A külföldre költözésnél igaz, hogy nagyobb a papírmunka, hiszen a költöztetést egy részletes szerződés alapján végezzük el mi is, de a költözés teljes folyamata az Ön számára is tisztázva lesznek és nem lesznek lefagyott mosolyt eredményező szituációk.

Nem kérünk előleget, sem foglalót.

A papírmunka részét képezi még egy csomaglista és egy CMR (nemzetközi fuvarokmány) elkészítése.

Mi külföldi költözés esetében is a használt lakossági ingóságokra érvényesíthető biztosítási formát kötünk Önnel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a Spanyolországba költözés kapcsán. Tegye zökkenőmentesebbé ezt az időszakot.

 

del