Belföldi Blog

Lomtalanítás – így lomtalanítunk mi?

Lomtalanítás – így lomtalanítunk mi?

Lehet, hogy az ingóságok eszmei értéke vagy az ingatlanok m2 területe különböző. De egy dolog biztos, hogy mindenkinél jelen van:

létezik egy fiók, teli lim-lommal és kacattal.

Innen pedig már egyenesen vezet az út a vizuális összképhez: a bútorok tetejére, egy helyiség sarkába vagy a pince zegzugába behelyezett felesleges holmik látványához.

  • Mindenkinek van.
  • Felesleges.
  •  Régi.
  • Törött.
  • Nem használt.
  • Holmija.
  • Hol mi?

A gombostűk, gémkapcsok, eltört dugóhúzók, régi elrozsdásodott elemek egy fiókban még csak meglapulnak; ha nem bolygatja senki, periférián maradhatnak.

Lehet ezt azonban nagyban is játszani.

A gyerek régi járókája, a kinőtt és már senkinek sem kell bicikli, az új bútor kéreti a helyét az otthonunkba vagy elromlik a régi hűtőnk.

A felesleges tárgyak csak gyűlnek és gyűlnek.

Ha egy középkori mozsárágyú célzásának finomságával esünk neki a felszámolásuk feladatának, kemény falba ütközhetünk.

 

Az EU-s szabályozás bevezetésével a szemét kezelése sokkal bonyolultabbá vált. Nem lehet csak úgy kidobni valamit.

 

No, és persze legtöbbször éppen akkor kerül terítékre a „már nincs rá szükségünk” szituációra, amikor néhány hete lezajlott a lomtalanítás a környéken.

 

Mit tesz otthon a feleslegessé vált holmikkal? – avagy az okos, a buta és a lusta kivitel

Bezsúfolja valamelyik zugba a pincébe, kirakja az erkélyre, elvégre elfér nyáron mellette a dohányzóasztal.

A környékbeli elhagyatott senkiföldjén „felejti”, úgyis jár majd erre egy hajléktalan, lomokra vadászó gyűjtögető.

Esetleg elnapolja a problémát és „végülis jó lesz ez még valamire” elven parlagra rakja a témát.

 

Megint állhat egy évet a kacat a pincében?

 

Akár rengeteg a régi tárgy, akár örökölt egy ingatlant, mely tele van lomokkal, hasznavehetetlen tárgyakkal; akárcsak a költözésnél szabadulna meg a holmik egy részétől, mert úgyis újat vesz; nem hagyhatja kívül a környezetvédelmi, szemétlerakási szabályokat.

Habár számos budapesti kerületben az évi lomtalanítás még szóba jöhet, ezekből is egyre kevesebb, ráadásul korlátozott és várakozási szituációkba kényszeríti Önt.

A költségek és a megnövekedett adminisztráció miatt a legtöbb önkormányzat nem szervez már „tavaszi vagy nyári lomtalanítást”.

Felesleges tárgyak, kacatok, nehezen mozdítható ősrégi bútorok és előírások és lehetőségek korlátjai. Ön máris egy mézeskalácsházikó kalitkájában eszmél fel.

Düh, idegesség és feszültség nyomja minden porcikáját?

Az okos, a buta és a lusta kivitelből még nem említettük az elsőt.

 

Miért ne várjon az ingyenes lomtalanításra?

Képzelje el, hogy mennyivel egyszerűbb a lomtalanítás, ha szakképzett rakodók végzik Ön helyett a pakolást, rámolást, cipekedést, a lomok szervezett elszállítását?

Nincs idegeskedés, veszekedés a szomszédokkal, izzadós cipekedés. Nem kell barátokat vagy családtagokat megfűzni arra, hogy drága szabadidejüket egy lomos lakás kipakolására áldozzák.

A feleslegessé vált holmik csak a helyet foglalják. A holmik pedig megfosztják Önt otthonának és környezetének 100%-os kihasználásától, birtoklásától, az ötletei szabad megvalósításától.

A lomok esztétikailag csúfítják a környezetét.

Sőt, egyes elemek komoly veszélyforrást is jelenthetnek otthonában, környezetében. Éghető anyagok tűzveszélyes szituációkat idézhetnek elő, különösen a nyári időszakban.

Miközben akadályként működhetnek egy lángra kapott helyiségből való kijutás során is. Az elektromos berendezések tárolása pedig kültéri részeken, paneleknél az erkélyen tűzveszélyes megoldás.

 

A legtöbb lomnak és felesleges holminak annyi hasznát fogja venni holnap és holnapután, mint a mai napon: SEMMIT.

 

Szabaduljon meg az év bármely szakaszában az ősrégi kacatoktól, a csorba bögréktől, a meghibásodott elektronikus termékektől, a régi elavult holmiktól, a szétesett könyvektől, a törött játékoktól.

Okosan.

Az évi ingyenes lomtalanítás sem ingyenes: Ön addig megfosztja magát környezetének és életének teljes szabadságától.

Csak azért nem veszi meg az új könyvespolcot, mert a régit még 4 hónapig nem teheti ki, azért kerülgeti a pincében a holmikat és szenvedi el a kupi látványát, mert gúzsba között kézzel vár egy bizonyos időpontra.

De fizet a terület is, amit már régen másra használhatna, ha a sok lom nem foglalná a helyet.

 

Mi elhozzunk Önnek azt a várva várt időpontot.
Szabaduljon meg az év bármely szakaszában a lomoktól és vegye újra birtokba környezetét. Újra. Velünk lomtalaníthat egész évben.

 

Bármikor elérhető lomtalanítással kosz és mocsok nélkül szabadulhat meg a lomoktól. Izzasztó és kínos gyomorgörcs helyett, ami akkor uralná le, amikor találkozik „a saját lomjaival” egy út melletti erdőségben.

Helyette tudni fogja, hogy lomját az EU-szabályzatnak megfelelően fogadták be.

Figyelmesek vagyunk a házban élő további lakókkal szemben, cipekedés, napokon át tartó megerőltető fizikai munka helyett Önnek volt, és Önnek már nincs lomja.

Keressen minket, ha unja a kupit és kéri vissza a lakását. Részletekről és a lomtalanítás árairól bővebben itt.

del