Belföldi Blog

Mi az, amit meg kell kérdezni egy költöztető cégtől?

Mi az, amit meg kell kérdezni egy költöztető cégtől?

Költözés előtt áll?

Mielőtt felkeresne miatta egy céget, van néhány kérdés, amit mindenképpen fel kell tenni nekik telefonon, hogy meggyőződjünk arról, hogy a megfelelő költöztető céget béreljük fel.

A telefonon való kommunikáció nagyon jó lehetőség arra, hogy leinterjúztassuk a költöztető céget, hogy képesek-e megfelelően kielégíteni az igényeinket.

A regisztrációs szám:

Egy költöztető cégnek rendelkeznie kell egy bizonyos regisztrációs számmal, melyet az állam adott ki a cég alapításakor. Ha nem rendelkeznek ilyen számmal, akkor nem érdemes velük foglalkozni, mert nagy valószínűséggel csalók.

Ez a szám alkalmas arra, hogy a nyilvántartóban minden adatot lekérhessünk az adott költöztető cégről és visszakereshessük őket a rendszerben, hogy egyáltalán létező cégről van-e szó.

Az árak és becslések:

Az is nagyon fontos, hogy rákérdezzünk a költöztető cégnél az árakra, illetve, hogy azok hogyan és mennyiben változnak a távolság függvényében illetve, hogy van-e alapdíj.

A társaságnak meg kell tudnia becsülnie, hogy mennyiért vállalja a költözést a hosszabb távolságok esetében is. A rövid távolságoknál a költöztetők sokszor forint/órára számláznak, míg a nagyobb távolságoknál a kilométer számíthat inkább, de persze az óradíj és a jutalék mértéke nem fog változni sokat a becsléstől, mivel ez éppen azt a célt szolgálja, hogy képbe kerüljünk a költségekkel.

Azt se feledjük, hogy a költöztető cég, ha adott egy árajánlatot, akkor abból köteles biztosítani egy példányt a számunkra is. A becslésnek tartalmaznia kell minden díjat és azt alá kell írnunk nekünk és a költöztető cégnek is, hogy megállapodás legyen belőle.

És egy újabb érdekes cikk itt.

Ezeken kívül azt is nagyon fontos letisztázni, hogy segítenek-e a költözésben, tehát biztosítanak-e embert vagy ők csak az autót és a fuvart biztosítják, a többit meg nekünk kell elintéznünk! Hívjon minket most!

del