Belföldi Blog

Tanácsaink - belföldi költöztetés

Tanácsaink - belföldi költöztetés

Cégünk a Franko-költöztetés 1991-óta, tehát közel három évtizede van a belföldi költöztetési palettán.

Ez idő alatt, a nagy számban elvégzett költöztetéseknél tapasztaltak alapján, szeretnénk megosztani Önökkel néhány költöztető tanácsot.

Hasznos tanácsaink figyelembe vételével, és lehetőség szerinti betartásával nagymértékben elősegítheti, hogy az Ön költöztetése könnyed, problémamentes, és jó emlékű legyen.

A lentebb leírt tanácsok betartása a garancia vállalásunk alapja is egyben.

 • belföldi költöztetés megkezdése előtt, egyeztesse az Ön által, illetve a diszpécsereink által ismertetett árakat, a brigád munkalapján leírt, és az elszámolás alapjául szolgáló árakkal. Alapállásban, a kettőnek egyeznie kell.
 • A költözés megkezdése előtt, illetve ha a költözést megelőző csomagolást, előkészítést Ön végezte, akkor minden dobozt, zsákot, csomagot zárjon le. A különálló csomagokat számozza meg, és a költöztetés, tehát a lerakodási munka végeztével ellenőrizze csomagjai számát és azok sértetlenségét.
 • Személyes, és értékes tárgyait, mint készpénz, ékszer, óra, hitelkártya, slusszkulcs tartsa magánál vagy különítse el. Kérjük, ne csomagolja be az ilyen jellegű értékeket, tárgyakat, mert nem tudunk felelősséget vállalni érte. Nehéz bizonyítani, illetve ellenőrizni, hogy ha például egy könyvben Ön készpénzt tárolt, az tényleg ott volt, vagy csak az emlékeiben élt. 
 • A későbbi félreértések, problémák elkerülése miatt, kérjük, a lerakodás után, a költöztetés végén ellenőrizze át a fontos értékeit, hiszen tudjuk a bizalom alapja a bizonyosság. Dobozai, személyes értékei meglétét ellenőrizze, különösen nagy figyelemmel a nagyobb értéket képviselő tárgyakra, dobozokra. (pl. hordozható elektronika, videó kamera, fényképezőgép, laptop, mobil telefon, táblagép, stb.)
 • A bútorok épségét, állapotát a költöztetés, és előkészítés előtt, illetve a költöztetés, lerakodás végén a vezető munkatársunkkal együtt ellenőrizze át. Személyes dolgok, dobozok, apró ingóságok meglétét a költöztetés, illetve a lepakolás végén szintén ellenőrizze át. A költöztető tehergépkocsi rakfelületét, és a fülkéjét munkatársunkkal együtt tekintse át. /Garanciavállalás feltétele/
 • Elektromos, híradástechnikai, szórakoztató elektronikai, és egyéb készülékekben a költöztetés közben természetesen fellépő rezonancia által okozott meghibásodásért felelősséget nem vállalunk. Csak az egyértelműen a cégünk dolgozói által okozott, fizikai behatás által történt, látható mechanikus sérülésekre tudunk garanciát vállalni. Ilyen a leejtés, vagy a költöztető tehergépkocsin történt rossz pakolás miatti sérülés.
 • A cégünk által költöztettet ingóságaira felelősséget, így garanciát, csak a költöztetés megkezdésétől az Ön, és a brigádvezetőnk által közösen végzett szemrevételezés, ellenőrzés, átadás végeztéig tudunk vállalni. Későbbi minőségi, sérülésre vonatkozó reklamációt, sajnos nem áll módunkban elfogadni.
 • Nehéz ingóságok, mint pianínó, zongora, páncélszekrény, jakuzzi, szolárium, két ajtós amerikai hűtőszekrény költöztetéséért súlypénzt számítunk fel. A súlyhatár mely felárat képez 120 kg. A munkafelvételkor, diszpécsereink az adott súlypénzes ingóság költöztetési felárát ismerteti Önnel.  
 • Egyedi, speciális szakmunkáért, pl. (bútorfelhúzás - erkélyről) nem kell felárat fizetnie. Ilyen esetben mérlegelni kell, hogy emberileg, és biztonságtechnikailag megoldható-e az adott feladat, vagy sem. Ha brigádunk, illetve a Franko-költöztetés brigádvezetője kétségesnek ítéli meg a munkafolyamat megvalósíthatóságát, de az ügyfél ennek ellenére ragaszkodik az általa preferált megoldáshoz, akkor az anyagi, munka egészségügyi, és biztonság technikai felelősség teljes egészében a megrendelőt terheli.
 • költöztetés hosszát, idejét nagyon sok, rajtunk kívülálló, általunk nem befolyásolható tényező alakítja. Ilyen például a parkolási, megállási lehetősége, a költöztető tehergépkocsinak. Ezt a megrendelőnek kell biztosítania, lehetőség szerint legközelebb a kapuhoz, kapualjhoz. Ha az ügyfél vállalta a csomagolást, költözésre való előkészítést, fontos hogy, milyen alapossággal tette meg. Egy közeli megállási, parkolási lehetőség, és egy korrekt csomagolás, nagymértékben le tudja rövidíteni a költöztetési munka hosszát.  A költöztetés hosszát befolyásolható tényező lehet még, hogy a lift van-e, és használható-e, folyosó, illetve bútorok mérete ez általi szállíthatósága, ingóság mennyisége, típusa, jellege stb. Cégünk a Franko-költöztetés garantálja a folyamatos, szakértő munkavégzést.
 • A költöztető tehergépkocsi közlekedési, parkolási, manőverezési képességeit cégünk adott gépkocsivezetője ismeri a legjobban. Így kérjük Önt, hogy az előbb említett kérdésekkel kapcsolatban bízzon a gépkocsivezetőnkben, hiszen kötelessége az Ön kéréseit, igényeit maximálisan figyelembe venni, de a költöztető tehergépkocsi sértetlenségéért, biztonságáért ő az anyagi felelős. Költöztető tehergépkocsijaink általános közúti szállításra alkalmasak, így terepre, nehezen megközelíthető helyekre nem, illetve csak a gépkocsi maximális, és teljes sértetlenségét figyelembe véve tudunk bemenni. Ezt eldönteni, cégünket képviselő gépkocsivezető hivatott, illetve még a Franko-költöztetés irodai diszpécserei jogosultak.
 • költöztetésnél, az adott utcán történő fel, illetve lerakodásnál, valaki(k) a családból, illetve ismerősi körből legyen(ek) jelen, mert így megakadályozhatjuk, hogy idegenek a költöztető tehergépkocsiról, a lift elől, illetve mellől lophassanak. Sajnos folyamatos munkavégzés mellett, nehéz a terep biztonsági kockázataira is figyelni, illetve a hordási útvonal minden pontját kontrollálni.  Ha Ön ezt nem tudja számunkra biztosítani, akkor sajnos értelemszerűen lassul a költöztetés menete, hiszen így egy csomagja sem eshet ki az embereink látószögéből.
 • költöztetés egyik legsarkalatosabb pontja a költöztető tehergépkocsin történő elrakodás, illetve az ingóságok szakértő elhelyezése, hiszen a sérülések valószínűsége itt a legnagyobb. Így a költöztetésnél, a felpakoláskor a "pakkert" (felépítményen dolgozó kolléga) ritkábban látja a lakásában, hiszen ő a munkaidejének nagyobb hányadát, a tehergépkocsi platóján a bútorok, csomagok szakszerű elhelyezésével, levédésével tölti. Értelemszerűen, ha a lehordás adott körülmények miatti tempója lassabb az elrakodás munkaidejénél, akkor a „pakker” kolléga besegít a lakásból tehergépkocsihoz történő költöztetésbe is. 
 • Egy költöztető tehergépkocsi városban történő haladási sebessége és manőverező képessége, bútorokkal rakottan sokkal lassabb, mint egy személygépkocsi sebessége. Ez a méretéből, dinamikájából, és a Kresz szabályok általi korlátokból adódik. Nagyon sok személygépkocsi által használt, és rövid útvonal költöztető tehergépkocsival tiltott útvonalnak számít. Így ha kivitelezhető, akkor jó megoldás lehet, hogy személy gépkocsival kísérje költöztető autónkat, hogy annak folyamatos haladásáról útvonaláról megbizonyosodjon.
 • Óradíjas költöztetésnél feltételünk: Minden megkezdett óra számolandó, és minimum 3 óra fizetendő. Egyedi, diszpécsereink által nyújtott akció esetében, a minimum 3 óra, 2 órára csökkenthető. Ez az akciónk csak előzetes egyeztetés esetén lehetséges.
 • Ha a költöztetésnél bármi problémája, észrevétele lenne, például az elszámolással, esetleg az embereink munkájával, hozzáállásával kapcsolatban, kérjük, azonnal hívja az irodánkat, hogy diszpécsereink azonnal orvosolni tudják a felmerült problémát.  Telefonszámaink a következők: +36/1-290-33-80, +36/20-9-552-669

Fontos Önnek is megértenie, hogy cégünknek, illetve dolgozóinknak ugyanolyan érdeke, hogy jól sikerüljön az Ön adott költöztetése, így kérjük, segítő partnerként tekintsen rájuk, ránk.

Költöztető cégünknek a legjobb, és leghatékonyabb reklámja az elégedett ügyfél, ezért mindent megteszünk dolgozóinkkal karöltve, hogy Ön is gyarapítsa ezt az immáron nagy létszámú tábort. Miért mi?

A költözés végén kitöltendő információs lapot, kérjük tényszerűen, a költözéssel, és szolgáltatásunkkal kapcsolatos tapasztaltaknak megfelelően töltse ki, hiszen az észrevételeiből tanulhatunk, és tovább fejlődhetünk.

Nagyon bízzunk benne, hogy a fentebb leírt pár tanáccsal segítségére lehetünk, és így Ön is, és cégünk a Franko költöztetés is, részese lehet egy újabb gondtalan költöztetésnek.

Sikeres, és könnyed költözést kíván Önnek, a Franko-költöztetés egész stábja.

del